Foto: DELFI

Mūzikas festivālā "Laba Daba", kas Līgatnes "Ratniekos" šogad notiks no 2. līdz 4. augustam, uzstāsies trešā viļņa ska mūzikas aizsācēji - "The Toasters", skandalozā Krievijas electroclash grupa "Barto", vācu tumšā viļņa pārstāvji – "Deine Lakaien", kā arī klausītāju iemīļotās pašmāju grupas, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Kā vieni no pirmajiem ārvalstu viesiem tiek pieteikti ASV ska mūzikas leģendas. Grupa tiek uzskatīta par trešā viļņa ska aizsācējiem, kas turpina aktīvi muzicēt vēl joprojām un ir vecākā, šī žanra muzicējošā, grupa ASV. "The Toasters" Latvijā viesojās 2011. gadā, sniedzot koncertos Rīgā un Liepājā.

Leģendārajiem "The Toasters", uz kādas no "Laba Daba" skatuvēm, pievienosies grupa "Barto" no Sanktpēterburgas, kas fanu atbalstu iemantojuši pateicoties savu dziesmu tekstu tiešumam un kritikai. Grupas mūzika veltīta Krievijas varas un pastāvošajās politiskajās kārtības kritikai. Kā sola organozatori, grupa "Labas Dabas" apmeklētājiem ļaus uz sabiedrībā aktuālām sociālām problēmām paraudzīties no muzikālās puses.

Ar uzstāšanos festivālā "Laba Daba" Latvijā atgriezīsies arī pasaules pazīstamais "dark wave" mūziķu kolektīvs "Deine Lakaien". Vācijas kulta grupa uzstājas salīdzinoši reti, tādēļ uzstāšanās festivālā "Laba Daba" uzskatāma par īpašu notikumu Arī šī grupa, kā liela daļa citas, kas uzstājas festivālā, eksperimentē starp dažādiem mūzikas žanriem (folk, techno, industrial, goth, new wave, ambient un rock), nevienu no tiem nespēlējot klasikā izpildījumā.

Kā informā festivāla organizatori, uz "Labas Dabas" skatuvēm šogad kāps arī virkne pašmēju mūziķu. Jau zināms, ka festivālā uzstāsies grupas un mūziķi: "Inokentijs Mārpls", "All Day Long", "Carnival Youth", "Audience Killers", "Oyaarss", "Apziņas parazīti", "Rebel Riot", "Band Mango" un "PND".

Festivāla programma vēl tiks papildināta.

"Šobrīd noris aktīvs darbs pie 2013.gada festivāla pucēšanas. Ir uzsākts darbs pie jaunām dizaina niansēm mājas lapā, kā ari drīzumā tur tiks atjaunota informācija par māksliniekiem, kurus šogad dzirdēsim festivālā. Prognozējam, ka šogad festivāla apmeklētāju skaits būs līdzīgs vai pat augstāks kā 2012.gada vasarā, jo atpūtas kompleksa istabiņas tika pilnība rezervētas jau pirmajā nedēļā pēc iepriekšējās "Labas Dabas," stāsta festivāla organizatori.

"Laba Daba" ir starptautisks mūzikas festivāls, kas jau piekto gadu notiks Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā ''Ratnieki'', Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā. Festivāls norisināsies augusta pirmajā nedēļā, no 2.līdz 4.augustam. Festivālā uz vairākām skatuvēm varēs dzirdēt grupas un dīdžeju apvienības, kas spēlē regeju, etno-folku, roku, elektro un citus žanrus un to variācijas. Paralēli bagātīgajam muzikālajam piedāvājumam, "Labā Dabā" darbosies dažādas radošās un izzinošās darbnīcas visām paaudzēm, turpinot būt par draudzīgāko festivālu ģimenēm.

Šobrīd biļetes pieejamas visās "Biļešu servisa" kasēs. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja arī šogad bez maksas.

Foto: 'Laba daba' 2012

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!