Foto: Publicitātes foto
No 2. līdz 4. augustam mūzikas festivālā "Laba daba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā sešdesmit grupu un dīdžeju apvienību uzstāšanos.

Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba" piedāvā intervijas ar "Labadaba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Radio studijā viesojās grupa "Skumju akmeņi".

Solistes meklējumi avīzē

Festivāla "Laba daba" programma apzināti veidota tā, lai ikvienam būtu kāds patīkams pārsteigums. Tajā uzstājas gan grupas, kuras savu koncertu skaitu samazinājušas līdz minimumam, pat uzstājoties tikai vienreiz gadā, gan arī mūziķi, kuru radošajā darbībā bijusi ilgāka pauze.

Par vienu no šādiem visnotaļ patīkamiem pārsteigumiem, kādi negadās pārāk bieži, šogad visiem kvalitatīvas alternatīvās mūzikas cienītājiem kļuva grupas "Skumju akmeņi" atgriešanās, grupai izdodot 2005. gadā ierakstīto albumu "Kā divas zvaigznes" un atjaunojot savu aktīvo koncertdarbību ar pārliecinošu un labi apmeklētu koncertu klubā "Nabaklab".

Grupa ir ar pietiekami senu vēsturi, kas aizsākas 1994. gada pašās beigās: "Sākotnēji pirmais pusgads bija bez Helēnas Kozlovas, mums bija vokālists vīrietis, no tiem laikiem tika paņemtas pāris dziesmas. Vēlāk mēs meklējām vokālisti laikā, kad viss notika caur avīzi, nebija ne peidžeru, ne tādu sociālo tīklu, kādi ir tagad".

Ideāls klausītājs – sagatavojies klausītājs

"Laba daba" būs pirmais festivāls, kurā grupa piedalās pēc savas atkal apvienošanās, tomēr grupas dalībnieki apmeklējuši festivālu iepriekšējos gados kā klausītāji, kā arī citu grupu sastāvos, kā galveno asociāciju minot jūtamo virzību uz sakārtotu vidi un pozitīvu atmosfēru: "Festivāla apmeklētājam jāņem vērā, ka grupas ideālais klausītājs ir tāds, kurš ir nedaudz sagatavojies un zina par grupu jau nedaudz pirms festivāla".

Grupa "Skumju akmeņi", kas sola spēlēt gan vecās labās dziesmas, kā arī kādas jaunākas kompozīcijas, piedāvā internetā noklausīties jauno albumu. Un tiem, kas vēlas kļūt zinošāki arī par pārējām grupām, kuras uzstāsies festivālā "Labadaba", ir vērts apmeklēt oficiālo festivāla mājaslapu www.labadaba.lv.

Visu sarunu iespējams noklausīties šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!