Latgales televīzijas Mūzikas festivālā Daugavpilī četrās dienās notiks 13 koncerti, kuros piedalīsies slavenas Krievijas mūzikas zvaigznes un arī latviešu mūziķi.
Iecerēts, ka festivālu kopumā varētu apmeklēt 80 tūkstoši cilvēku, kas ir divas reizes vairāk par pērnā gada pasākuma "Rēzekne'99" apmeklētāju skaitu.

Viens no galvenajiem festivāla pasākumiem būs 1.jūnijā Vienības laukumā - atklāšanas koncerts "Gadsimta nostaļģija" ar Raimonda Paula piedalīšanos.

Festivāla viesu koncerts šajā pašā dienā paredzēts pēc atklāšanas koncerta. Tajā koncertēs krievu mūziķis Valērijs Ļeontjevs, bet Daugavpils ledus hallē nakts koncertā spēlēs grupas "Hi-Fi" un "Licei" - populāra meiteņu grupa no Krievijas.

2.jūnijā festivāla programmas pirmajā koncertā Vienības laukumā Andra Liepas producētā baleta izrādē uzstāsies Marijas teātra un Lielā teātra baleta zvaigznes. Festivāla nakts koncertā dziedās Laima Vaikule, bet ledus hallē uzstāsies grupa "Prāta vētra" un "Diskoteka Avarii" no Krievijas.

3.jūnija lielais koncerts būs veltīts Latgales tautas mūzikai, bet nakts koncertā uzstāsies grupa "Mašina vremeņi". Ledus hallē muzicēs "Time After Time" un ārzemju popgrupa "Bad Boys Blue".

4.jūnijā Vienības laukumā notiks trīs koncerti. Dienas vidū paredzēts bērnu koncerts, gala koncertā uzstāsies zviedru pianists Roberts Velss un Liepājas simfoniskais orķestris, savukārt noslēguma koncertā - "Bjorn Again" no Zviedrijas.

Festivāla rīkotāji noslēguma koncertā brīvdabā vēlas pārsteigt ar populārā Zviedrijas pianista Roberta Velsa (Robert Welss) sniegumu kopā ar zviedru diriģentu Andersu Berglundu (Anders Berglund).

Paredzēts, ka deviņus festivāla koncertus, kas notiks Vienības laukumā, translēs Latvijas Televīzijas 1.kanālā. Trīs no festivāla koncertiem parraidīs arī Krievijas TV kanāls "Kultūra" - tas būs koncerts ar Raimonda Paula piedalīšanos, baleta šovs un Roberta Velsa koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!