Īsi pirms jaunā 2011. gada iznāca ilgi gaidītais "Enigma" jaunais singls 'MMX' kopprojektā ar latviešu izpildītāju Fox Lima, portālam "Delfi" pavēstīja dziedātāja

Fox Lima un Enigma social song 'MMX'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/MMXTheSocialSong.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Foto galerija

Par godu "Enigma" 20 gadu pastāvēšanas jubilejai divu mēnešu laikā internacionālā pasākumā "Enigma social song" notika dažādi interaktīvi pasākumi, kuros "Enigma" mūzikas cienītāji izvēlējās vokālo partiju, aranžējumu, disku vāka noformējumu. Projekta mūzikas likteni noteica fani. Divu mēnešu laikā "Enigma social song" projekta aktīvo fanu skaits palielinājās līdz 100 000.

Foto: Publicitātes attēli
Fox Lima īstajā vārdā Alise Ketnere tika izraudzīta no simts dalībniekiem, kuri pieteicās interneta vietnē "Enigma social song". Dziesmā 'MMX' ir dzirdami Fox Lima vokāls, melodija un vārdi. Dziesmā piedalās arī pirmo četru vietu ieguvēji Marks Jošua (Brazīlija), J. Springs (Spānija) un Rasa Serra (Lietuva). No pirmdienas, 17. janvāra, dziesmu var lejuplādēt tādās interneta vietnēs kā "Facebook", "Twitter" un "Enigma social song".

Fox Lima vokālo melodiju aranžējumu veidoja pats "Enigma" producents Mihaels Kretu (Michael Cretu). Izraudzīto uzvarētāju balsi apstrādāja jauna mūzikas producēšanas iekārta, kas nosaukta pasakās un filmās bieži minētā burvju Merlina vārdā. Ar šā tehnikas brīnuma palīdzību iepriekš nav veikts neviens mūzikas ieraksts.

2011.gada sākumā tika noslēgts līgums ar vienu no ietekmīgākajām ierakstu kompānijām "Sony" par dziesmas iekļaušana projekta "Enigma" astotajā albumā un oficiālu publicēšanu visā pasaulē.

Dziedātāja un dziesmu autore Fox Lima jau iepriekš guvusi starptautisku atzinību par neordināru pieeju mūzikai un izpildījumam. Fox Lima ar pašsacerēto kompozīciju 'Rain' iekļuvusi starp finālistiem tādos konkursos kā "International song contest" (Lielbritānija) un "Festival for Stars" (Lielbritānija). Starptautiskajā konkursā "Cerību Eņģelis" ( Sankt-Pēterburga) Fox Lima ir sudrabas medeļas laureāte nominācijā "Labākā dziesmu autore". Vasarā aizvadījusi pirmo Eiropas tūri ar pasaules lielākajiem buru kuģiem "Sedov" un "Kruzenštein".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!