Arī Latvijā pieejams Elīnas Garančas jaunais DVD ar Metropolitēna Operā iestudēto Rosini operu "Pelnrušķīte" (oriģinālnosaukumā "La Cenerentola") diriģenta Mauricio Benini (Maurizio Benini) vadībā, portālu "Delfi" informē izdevniecības "MicRec" pārstāvis Klāss Vāvere.

Videoieraksts veikts 2009. gadā un Elīnai prieka, gaišuma un rotaļīguma pilnajā operā ir galvenā – Andželinas jeb Pelnrušķītes loma. Viņas partneris Andželinas sapņu prinča lomā ir amerikāņu tenors Lorenss Braunlī (Lawrence Brownlee), taču neapstrīdama izrādes zvaigzne ir Garanča, kuras sniegums izpelnījies ierasti cildinošas atsauksmes.

"Garanča jau ir zvaigzne, taču viņa ir spējīga arī uz izcilību," raksta "New York Times". 'Garanča bija neatvairāma, "- "Opera News". "Garančai ir lieliska balss, ko viņa izmanto ar izcilu prasmi un neatvairāmu maigumu," raksta "Associated Press".

"Man patīk Andželinas tēla attīstība operas gaitā," saka pati Elīna Garnača. "Viņa var būt pazemīga un skumja, taču arī dusmīga un aizrautīga, viņa spēj iestāties par sevi. Es ļoti mīlu emociju pilno fināla ainu – tur ir gan lepnums, gan piedošana, gan prieks. [..] Šī labestība ir kas tāds, ko mums vajadzētu biežāk atcerēties ikdienā."

"La Cenerentola" ieraksts izdots divos DVD diskos, operas garums pārsniedz divarpus stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!