Foto: Publicitātes foto

Ar trīs koncertiem jūnijā Latvijā pirmo reizi uzstāsies Bergenas (Norvēģija) reģiona "brass" orķestris "Fjell Brass", kas iepazīstinās Latvijas mūzikas mīļotājus ar stiprajām skandināvu kaimiņu mūzikas tradīcijām, pārstāvot Norvēģiju Eiropas kultūras galvaspilsētā – Rīgā.

Kā portālu "Delfi" informē koncertu rīkotāji, "Fjell Brass" dibināts 2007. gadā un ir metāla pūšamo instrumentu orķestris 34 mūziķu sastāvā no Bergenas reģiona.

Tas ir klasiskā angļu "brass" grupas sastāvs, kurā ietilpst tikai dažādu veidu metāla pūšamie instrumenti un sitaminstrumenti. Bijis vairāku Norvēģijas Nacionālo čempionātu, Norvēģijas Siddis izklaidējošās mūzikas konkursu un dažādu citu reģionālo un valsts konkursu un festivālu laureāts.

Bergenas apkaime uzskatāma par Norvēģijas "brass" apvienību sirdi. Daži no pasaules labākajiem brass bendiem nāk tieši no šī reģiona, kā, piemēram, "Manger Musikklag" un "Eikanger-Bjørsvik", – vairākkārtēji Norvēģijas, Eiropas, kā arī dažādu starptautisku konkursu čempioni un laureāti.

"Fjell Brass" ir gatavi iepazīstināt Latvijas auditoriju ar labākajām "brass" orķestru tradīcijām, pirmo reizi koncertējot Latvijā.

Koncerti notiks piektdien, 6. jūnijā, plkst. 19 Kauguru kultūras namā, sestdien, 7. jūnijā, plkst. 17 Latvijas Mūzikas akadēmijā un svētdien, 8. jūnijā, plkst. 16 Sv. Pētera baznīcā. Ieejas maksa - 2 eiro, studentiem, pensionāriem - 1 eiro.

"Fjell Brass" ir parūpējies par ļoti daudzveidīgu un krāsainu programmu, kur katrs klausītājs varēs izbaudīt dažāda stila mūziku, sākot ar klasisko "brass" apvienību mūziku, turpinot ar Eduarda Grīga un Riharda Vāgnera pasaulslavenām melodijām un latīņu ritmiem, bigbenda repertuāru, popmūziku, kā arī garīgo mūziku.

Muzikālais vadītājs un diriģents šīs tūres laikā ir visā Norvēģijā zināmais diriģents Egīls Magnusens (Egil Magnussen).

Šie koncerti ir iespējami, pateicoties Latvijas Universitātes pūtēju orķestra mūziķiem un orķestra mākslinieciskajam vadītājam un galvenajam diriģentam Jānim Puriņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!