Foto: Publicitātes attēli
Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars" 15. aprīlī uzstāsies pasaulslavenā pianiste, UNESCO Miera māksliniece Elisso Bolkvadze. Šis būs mākslinieces vienīgais koncerts Latvijā, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Koncertā tiks atskaņoti Frederika Šopēna, Franča Šūberta, Kloda Debisī un Sergeja Prokofjeva, skaņdarbi.

Turklāt, jau vairākus gadus māksliniecei ir tradīcija atskaņot dažus viņas skolotāja, franču komponista un filozofa Mišela Sonjī skaņdarbus, kas būtiski atšķiras no tradicionālās klasiskās mūzikas.

Šī būs otrā reize, kad Elisso Bolkvadze uzstāsies Latvijas publikai. Taču jau pirmoreiz mākslinieci esot saviļņojusi latviešu cieņa un mīlestība pret mākslu un klasisko mūziku. "Es esmu ļoti priecīga, ka varēšu vēlreiz uzstāties Latvijā. Turklāt, es ļoti ceru, ka ar šī projekta palīdzību, mēs spēsim satuvināt cilvēkus un rosināt mieru pasaulē."

Tikmēr koncerta organizatora, biedrības "World Culture Society" pārstāvis Edijs Klaišis piebilda, ka viens no šā pasākuma mērķiem ir kultūrdialoga veicināšana starp pasaules valstīm.

"Mūsuprāt, kultūra ir viens no tiem elementiem, kas spēj uzrunāt un saistīt nācijas, jo tā ir visas pasaules valoda un nenostājas kāda pusē. Jo vairāk mēs iepazīsim cits cita kultūru, jo tuvāki un atvērtāki viens pret otru būsim," skaidro Klaišis.

Elisso Bolkvadze tiek raksturota kā talantīga mūziķe ar neaprakstāmu virtuozitāti un romantisku mūzikas izjūtu. Leģendārais Maestro Zubins Mehta par viņu saka – pianiste ar "pilnīgu kontroli pār instrumentu". Savukārt viņa pati atzīst, ka klavieres ir viņas kaisle un dzīve. Domas par mūziku ir nepārtrauktas, un dzīvei bez klavierēm nav jēgas, jo tā ir Elisso personība.

Gruzijā, rakstnieku un dzejnieku ģimenē dzimusī Elisso klavierspēli sāka apgūt četru gadu vecumā, bet jau septiņos gados viņai bija pirmais koncerts ar Gruzijas nacionālo orķestri.

Izcilā pianiste atklāj, lai arī uzstāšanās pieredze ir liela, katra reize ir kā lielisks piedzīvojums. "Tā ir kā pavisam cita realitāte! Es iekļūstu tādā kā transā un kļūstu pavisam citādāka, sajūtas ir 100 reizes spēcīgākas. Turklāt, šīs sajūtas ir tikai koncerta laikā - mēģinājumā nekad tā nenotiek!"

Elisso Bolkvadze bieži uzstājas tādās koncertzālēs kā Salle Pleyel, Salle Gaveau, Théâtre des Champs-Elysées (Parīze), The Herkulessaal (Minhene), Alte Opera (Frankfurte), Berlin-Konzerthaus (Berlīne), Kennedy Center (Vašingtona), Pasadena Auditorium (Losandželosa). Viņa ir arī vairāku starptautisku konkursu laureāti, piemēram, Van Cliburn Competition (ASV), Vianna da Motta (Lisabona), Axa International Piano Competition (Dublina), Marguerite Long Competition - specbalva par labāko franču mūzikas interpretāciju (Parīze).

2015. gadā UNESCO piešķīra Elisso Bolkvadzei Miera mākslinieka titulu.

Biļetes uz Elisso Bolkvadzes Lieldienu Gala koncertu ir nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Cena – 1 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!