Foto: Vida Press
Piektdien, 15. novembrī, radio "SWH Rock" ēterā no plkst. 10:00 līdz 19:00 skanēja klausītāju veidotais ģitāras motīvu TOP 100, un par visu laiku labāko "partiju" Latvijas iedzīvotāji ir izvēlējušies "Smoke on the Water".

Balsošana, kas notika, radiostaciju godinot tās 12. jubilejā, norisinājās no 21. oktobra līdz 10. novembrim, un ikvienam melomānam bija iespēja ieteikt trīs spilgtākos ģitāras rifus vai solo partijas.

Pēc balsu apkopošanas tika noskaidrots, ka Latvijas iemītnieki par visu laiku labāko ģitārspēles motīvu uzskata grupas "Deep Purple" leģendāro 1972. gada kompozīciju "Smoke on the Water".

Grupa "Deep Purple" dibināta 1968. gadā Anglijas pilsētā Hertfordā, un karjeras laikā laidusi klajā 19 studijas albumus. No grupas "zelta sastāva" tajā joprojām koncertē vokālists Aiens Gilans (attēlā), basģitārists Rodžers Glovers un bundzinieks Aiens Peiss.

"SWH Rock" topa otrajā vietā ierindojās AC/DC ar "Thunderstruck", bet trešajā - "Guns 'N Roses" ar balādi "November Rain".

Tālākās vietas sadalītas sekojošā secībā: ceturtajā vietā - "Metallica" ar "Enter Sandman", piektajā vietā - "Nirvana" ar "Smells Like Teen Spirit", sestajā vietā - "Led Zeppelin" ar "Stairway to Heaven", septītajā vietā - "The Rolling Stones" ar "Satisfaction", astotajā vietā - "Black Sabbath" ar "Iron Man", devītajā vietā - "Guns 'N Roses" ar "Paradise City", bet desmitnieku noslēdza "Led Zeppelin" ar "Whole Lotta Love".

Arī daudzu mūzikas izdevumu analoģiskās aptaujās Smoke on the Water motīvs ne reizi viens atzīts par labāko rokmūzikā, lai gan profesionālās aptaujās tiek nošķirti ģitārspēles solo un rifi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!