2013. gada 18. maijā Liepājā ar septiņām jaunām "Slavas zīmēm" tiks papildināta esošā Latvijas mūziķu "Slavas aleja", portālu "Delfi" informē Liepājas domes pārstāvji.

"Slavas alejā" tiks uzņemti mūziķi - Vjačeslavs Mitrokhins, Aldis Langbaums, Edvīns Zariņš, Harijs Zariņš un Aivars Hermanis. "Slavas alejā" tiks uzņemtas arī grupas "Zvaigznīte" un "Sīpoli".

Par jaunu mūziķu uzņemšanu "Slavas alejā" lēmusi žūrijas komisija, kuras sastāvā ir mūziķi Aivars Hermanis (Hermanis balsojumā pats par sevi nepiedalījās), Igo, Māris Žigats, Valdis Skujiņš, Guntars Račs, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, žurnālists Sandris Vanzovičs, kā arī Latvijas 1. rokkafejnīcas "Reiterna nams" saimnieks un "Slavas alejas" idejas autors Raivo Mediņš.

Jauno "Slavas zīmju" izgatavošanai un uzstādīšanai Liepājas pilsētas pašvaldība piešķīrusi 4500 latus. Slavas zīmes izgatavos mākslinieks Reinis Kuncītis, kurš ir arī līdzšinējo "Slavas zīmju" autors.

Atgādinām, ka Latvijas mūziķu "Slavas aleju" atklāja 2006. gada 12. maijā. Toreiz tajā tika uzņemti piecdesmit mūziķi un grupas. Aleja kļuvusi par vienu no Liepājas populārākajām pilsētas viesu apskates vietām.

Žūrijas komisija lēma turpmāk "Slavas alejā" jaunus dalībniekus uzņemt reizi divos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!