Foto: AFI
2. jūlijā pulksten 20 Latvijas Radio 2 klausītājiem un komponista Imanta Kalniņa faniem  piedāvās tiešraidi no Imantdienām Cēsu Pils parka estrādē, "DELFI Kultūra" informēja Latvijas Radio Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ginta Subbota.

Imantdienām šogad sagatavotas trīs dažādas dziesmu programmas. Pirmajā daļā ar savu labāko dziesmu programmu muzicēs „Turaidas Roze", Olga Rajecka un Uģis Roze. Pēc ilga pārtraukuma kopā ar grupu muzicēs arī pats komponists. Koncerta otrajā daļā skanēs pirmās latviešu rokoperas "Ej, jūs tur" koncertiestudējums. 70.gados radīto muzikālo stāstu uz skatuves izdzīvos Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, Marts Kristians Kalniņš un vokālā grupa "Framest".

Rokoperas skanējumu krāšņāku darīs arī instrumentālisti Ints Dālderis (klarnete) un Dita Krenberga (flauta). Savukārt noslēdzošajā daļā pašas populārākās un tautā mīlētākās Imanta Kalniņa dziesmas izpildīs "Autobuss Debesīs". Zelta fondu dziesmas izpildīs viesi: Rēzija Kalniņa, Goran Gora, Veronika Plotņikova, Gvido Linga. Gaidāma arī mākslinieku sadziedāšanās ar skatītājiem.

Imantdienu koncerta tiešraidi ēterā vadīs Daiga Mazvērsīte. Savukārt pēc koncerta ap pulksten.23 LR2 klausītājiem piedāvā veldzēties atmiņās par iepriekšējo gadu svētkiem, atskaņojot muzikālu pielikumu "Menuets Imantdienu koncertā 2006.gadā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!