Latvijas Radio koris, diriģentu Sigvarda Kļavas un Kaspara Putniņa vadībā, svētdien, 3.jūnijā dosies uz Parīzi, lai piedalītos Starptautiskās koru apvienības "Tenso" rīkotajās dienās. Tenso dienas Parīzē notiks no 1.-3.jūnijam, tās organizē Francijas koris "Accentus", kura galvenā diriģente Lorānsa Ekilbē pavisam nesen viesojās pie Latvijas Radio kora un 29. maijā Jāņa baznīcā izpildīja kopīgi iestudētu franču mūzikas programmu, portālu "Delfi" informēja kora pārstāvji.
Šīs būs trešās "Tenso" dienas, kuras nu jau otro reizi tiek rīkotas Parīzē. Parasti "Tenso" dienas ir piepildītas ar lekcijām, semināriem un "Tenso" asociācijas dalībnieku koncertiem. Šoreiz "Tenso" dienās koncertus sniegs Francijas kori "Accentus", "Le Jeune Choeur de Paris", "Choeur Stella Maris", Nīderlandes kori "Cappella Amsterdam" un Nīderlandes kamerkoris, Īrijas nacionālais kamerkoris un Latvijas Radio koris, kā arī būs lekcijas par dažādiem ar laikmetīgo vokālo mūziku saistītiem jautājumiem.

Latvijas Radio korim līdzi uz Parīzi dosies komponisti Santa Ratniece, Mārtinš Viļums un Pēteris Vasks.

3. jūnija koncertā skanēs Mārtiņa Viļuma "Le temps scintille" (Laiks mirguļo), Ērika Ešenvalda "Légende de la femme emmurée" (Leģenda par iemūrēto sievu) , Maijas Einfeldes 15. Psalms, Santas Ratnieces "Saline" (Sālsezers), Pētera Vaska "Litene", kā arī Džonatana Hārvija kora opuss "How Could the Soul Not Take Flight".

2008. gadā "Tenso" dienas tiks rīkotas Rīgā un plānots, ka Latvijā ieradīsies Eiropas labākie kori - Nīderlandes Kamerkoris, "RIAS Kammerchor" no Vācijas un kamerkoris "Accentus" no Francijas.

"Tenso" dienas tiek rīkotas vienu līdz divas reizes gadā un to mērķis ir popularizēt jauno kora mūziku, dodot iespēju interesentiem apmeklēt lekcijas par šo tēmu, tādējādi veicinot klausītāju izpratni par 21. gadsimta vokālās mūzikas valodu. "Tenso" dienās kopā sabrauc labākie Eiropas kori, lai koncertos iepazīstinātu klausītājus ar labāko laikmetīgo mūziku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!