Foto: DELFI
Latvijas Radio koris 25. martā kopā ar baritonu Marku Stounu, Dānijas Radio kori un Dānijas Radio simfonisko orķestri atskaņos monumentālo Džeimsa Makmilana "Jāņa pasiju" Kopenhāgenas Radio jaunajā koncertzālē, kas ir Dānijā modernākā koncertu norises vieta, portālu "Delfi" informē Latvijas Radio kora pārstāvji.

No 21. līdz 26. martam Latvijas Radio koris viesosies Kopenhāgenā, kur ir uzaicināts piedalīties apjomīgās Džeimsa Makmilana "Jāņa pasijas" atskaņošanā, kuru koncertā diriģēs tās autors.

Džeimss Makmilans ir viens no savas paaudzes pazīstamākajiem un veiksmīgākajiem mūsdienu komponistiem, kurš starptautiski atzīts arī kā diriģents. Laikabiedru vidū viņa mūzikas valoda izceļas ar Rietumu mūzikai neparastu ekspresiju un emocionalitāti, iespējams, tieši tāpēc Makmilana darbi ārkārtīgi bieži skan koncertzālēs un raidstacijās. Makmilana "Jāņa pasija" tika pirmatskaņota 2008. gadā Bārbikana cenrā Londonā, skaņdarbs ir veltījums britu diriģentam Kolinam Deivisam un viņa Londonas simfoniķiem.

Savukārt, Latvijas Radio kora grupa, diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā no 21. – 23. martam viesosies Budapeštā, kur piedalīsies vienā no skaistākajiem un apjomīgākajiem kultūras notikumiem Ungārijā – "Budapeštas pavasara festivālā". Sadarbībā ar dāņu producentu kompāniju "Hotel pro forma", dejotāju Lizbeti Sonni un mecosoprānu Baibu Berķi, Latvijas Radio koris uzvedīs dāņu režisores Kistena Dēlholmas veidoto Bū Holtena gleznoperu "Operācija: Orfejs". Izrāde notiks 22. martā Budapeštas Mākslu pilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!