Latvijas Radio koris izdevis CD "Jautra sabiedrība", kurā iekļautas 13 nebēdnīgas tautasdziesmu apdares pūtējmūzikas kādreizējā vadoņa Gunāra Ordelovska salikumā, portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas Radio pārstāvji.

Agrāk lauku kapelas izpildītās tautasdziesmu apdares kameransamblim "Altera Veritas" un korim piemērojuši jaunie latviešu komponisti Jēkabs Nīmanis un Anita Mieze.

Pirmo reizi CD ieskaņota arī flautista, komponista un ērģelnieka Jura Ābola 2005. gadā uzrakstītā kumulatīvā kantāte "Jautra sabiedrība" jauktam korim, solistiem un elektronikai ar paša komponista tekstu. Kumulācija ir enerģijas koncentrēšanās vienā virzienā, šajā gadījumā tas ir rituāls, kuru autoram - pēc pārliecības dadaistam, labpaticis nosaukt par folkroka skartu opusu.

Kopā ar Latvijas Radio kori jautru sabiedrību klausītājiem nodrošinās Latvijas Radio kora solisti vēl nedzirdētā skanējumā, kuriem pievienojies arī komponists Juris Ābols, kameransamblis "Altera veritas", kontrabasists Jānis Stafeckis, taustiņinstrumentālists Kārlis Lācis un diriģents Sigvards Kļava.

CD "Jautra sabiedrība" nopērkams Latvijas mūzikas ierakstu veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!