Latvijas Radio koris 12. un 13.oktobrī koncertē Vācijā, kur diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā sniedz divus solo koncertus slavenajā Frauenkirche baznīcā Drēzdenē, portālu "Delfi" informēja kora pārstāvji.
Koncertos Latvijas Radio koris atskaņos J. S. Baha/K. Nīsteda "Immortal Bach", Dž. Bodī "Carol to Saint Stephen", S. D. Sandsrēma/H. Pērsela "Hear my prayer, Oh, Lord", A. Pērta "…which was the son of…", kā arī G.Mālera opusus K.Gotvalda un Ž. Pesona pārlikumos korim.

Programmā neiztrūks arī latviešu mūzikas atskaņojumi - klausītājiem būs iespēja dzirdēt 2006. gada UNESCO Starptautiskās mūzikas padomes konkursa ROSTRUM jauno komponistu kategorijas uzvarētāju Ērika Ešenvalda kompozīciju "Légende de la femme emmurée" un Pētera Vaska dramatisko poēmu "Litene".

Frauenkirche baznīca slavena ne tikai ar savu izcilo akustiku, ko novērtējuši daudzi pasaulē atzīti mūziķi, bet arī atjaunošanas stāstu. Baznīca tika iznīcināta II pasaules kara laikā, taču Drēzdenes iedzīvotāji saglabāja katru pāri palikušo ķieģeli un baznīcas fragmentu. 2005.gadā, izmantojot katru vēsturisko fragmentu, baznīcu uzcēla no jauna. Drēzdene ir atguvusi ne tikai arhitektūras pērli, kur saplūst vēsture ar mūsdienām, bet arī mūzikas atskaņošanas vietu ar izcilu akustiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!