Latvijas Radio koris, diriģentu Sigvarda Kļavas un Kaspara Putniņa vadībā, ceturtdien, 28.jūnijā dosies uz Hārlemu (Nīderlande), kur piedalīsies Ceturtajā Starptautiskajā koru biennālē, informēja Latvijas Radio.
Šajā vasarā Hārlema nu jau ceturto reizi kļūs par kora mūzikas mīļotāju centru, par vietu, kur satiekas profesionāļi, amatieri un ikviens, kas vēlas dzirdēt augstākās kvalitātes koncertus, vēlas dziedāt pats, piedaloties dažādās meistarklasēs vai vienkārši būt klāt un vērot šī unikālā pasākuma norisi.

Hārlemas starptautiskā Koru biennālē piedalās pasaules vadošie kori un ansambļi, ciešā saistībā ar šo festivālu notiek arī pasaulslavenā zviedru diriģenta Ērika Ēriksona meistarklase jaunajiem kora diriģentiem.

Latvijas Radio koris Hārlemas koru biennāles laikā sniegs trīs koncertus. Divos no tiem pie diriģenta pults stāsies Sigvards Kļava - 28. jūnijā viņa vadībā kopā ar pianistu Juri Žvikovu Hārlemas filharmonijā skanēs J.Brāmsa kvarteti un 29. jūnijā Sv. Bavo baznīcā koris izpildīs V. Silvestrova "Diptihonu" un S. Rahmaņinova "Sv. Jāņa liturģiju".

Savukārt 30. jūnija koncertā Hārlemas filharmonijā diriģenta Kaspara Putniņa vadībā Latvijas Radio koris atskaņos B. Britena kantāti "Rejoice in the Lamb", G.Allegri "Miserere" un Dž. Makmilana "Seven last words from the cross". Koncertā piedalīsies orķestris Concerto Rotterdam un ērģelnieks Gerrie Meijers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!