Rīgas Svētā Jāņa baznīcā trešdien, 7. oktobrī 20:00 Latvijas Radio koris aicina klausītājus uz trešo koncertu ciklā "Vakara sarunas Jāņa baznīcā", portālu "Delfi" informē Latvijas Radio pārstāvji.

7. oktobra "Vakar sarunās" par tēmu "Aiziešana" muzikologs Orests Silabriedis tiksies ar Nacionālās kultūras padomes vadītāju Sarmīti Ēlerti un maģistri teoloģijā un reliģiju zinātnē Iļģuciema sieviešu cietuma kapelāni Rudīti Losāni. Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas sniegumā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Knuta Nīsteda, Makša Rēgera, Gustava Mālera, Olivjē Mesiāna un Alfrēda Kalniņa mūzika. Āriju no J. S. Baha 51. kantātes dziedās Latvijas Radio kora dzidrā soprāna īpašniece Ieva Ezeriete, pie ērģelēm muzicēs Rīgas Sv. Jāņa baznīcas ērģelniece Ilze Reine.

"Latvija mums ir maza un nodota šai paaudzei lietošanā, tad jautājums ir - vai mēs šo zemi atstāsim noplicinātāku gan cilvēku resursu, gan dabas, gan arī Latvijas identitātes ziņā?" Par to, kāda ir latviskā identitāte un par to, kas latvietim ir aiziešana "Vakara sarunās" savu redzējumu paudīs ilggadējā laikraksta "Diena" galvenā redaktore, šobrīd Nacionālās kultūras padomes vadītāja Sarmīte Ēlerte.

Otra sarunu dalībniece kapelāne Rudīte Losāne ir Iļģuciema sieviešu cietuma garīgais balsts. Saikni ar Dievu atradusi pēc krietna dzīves gājuma. Šodien vienlaikus, kā pati saka, dzīvojot it kā starp divām realitātēm: starp piesaisti zemes dzīvei un starp mūžību, kur neilgu laiku atpakaļ aizsaukta viņas meita. Rudīte ir pārliecināta, ka mīlestība uz dzimteni, valsti, tautu, latviskumu un atbildība par šīm paaudzei uzticētām vērtībām ir stiprā mērā atkarīga no tā kā mēs izprotam aiziešanu, jeb iziešanu un ieiešanu no šā laika mūžībā. Rudīte Losāne raksta arī dzeju – šobrīd izdevniecībā "Amnis" tapšanas stadijā ir viņas ceturtais dzejas krājums "Sāļais medus".

Latvijas Radio kora intensīvā koncertdzīve un regulārā dalība pasaules līmeņa festivālos rosinājusi Franču klasiskās mūzikas kanālu "Mezzo" veidot dokumentālo filmu par Latvijas Radio kori. Oktobra sākumā Latvijā ieradīsies "Mezzo" filmēšanas grupa, kas dokumentēs kora ikdienas darbu mēģinājumos kā arī filmēs 7. oktobra koncertu "Vakara sarunas Jāņa baznīcā".

Koncerta biļetes pieejamas "Biļešu servisa" kasēs. Koncerta tiešraide būs dzirdama Latvijas Radio 3 - "Klasika" viļņos.

Cikla "Vakara sarunas Jāņa baznīcā" pirmie divi koncerti par tēmu "Miers" un "Gaisma" video formātā apskatāmi Latvijas Radio kora mājas lapā .

$bslink="http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/koru_muzika/?show=13821"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!