Latvijas radio koris un etnogrāfiskais ansamblis "Suitu sievas" pirmo reizi uzstāsies kopīgos koncertos Alsungā un Cēsīs, pavēstīja valsts SIA "Latvijas Koncerti".
Koncerts "Vasara. Kurzeme. Suitu mēle" piektdien notiks Alsungas kultūras namā un svētdien Cēsu Izstāžu namā. Programmā būs vairāki šai koncerta programmai speciāli komponēti jaundarbu pirmatskaņojumi.

Ēriks Ešenvalds komponējis divas vienlaikus asprātīgas un arī nopietnas pārdomas raisošas dziesmas ar ironiskā dzejnieka Ronalda Brieža pantiem - "Suitu sievu Jāņu diena" un "Pūt, vējiņi".

Mārtiņš Brauns darinājis jaunu versiju savam sendienu hitam "Dzied" ar mani tautu meita", savukārt Pēteris Butāns radījis dziesmu triādi, kurā par apdziedāšanos un vasaras saulgriežiem runā blūziski rokenroliskā balsī. Koncertā skanēs arī Jurjānu Andreja klasiskā "Jāņu dziesmu svīta" un Ārija Šķepasta "Es gulu, gulu".

"Suitu sievas" dziedās arī dziesmas no etniskā repertuāra, savukārt solo priekšnesumu sniegs dūdinieki Kaspars Bārbals un Māris Jēkabsons.

Koncertā piedalīsies arī instrumentālā grupa, kurā kopā ar dūdiniekiem spēlēs pianists Aldis Liepiņš, akordeoniste Evita Dūra un kontrabasists Jānis Stafeckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!