Rīgas Svētā Jāņa baznīca, koncertu ciklā “Vakara sarunas Jāņa baznīcā” ietvaros trešdien, 10. jūnijā plkst. 20:00 uzstāsies Latvijas Radio koris, portālu „Delfi” informē Latvijas Radio pārstāvji.

Muzikālajās sarunās par tēmu ‘gaisma’ Orests Silabriedis sarunāsies ar dzejnieku un atdzejotāju Valdi Bisenieku un mācītāju Edgaru Maži. Savukārt Latvijas Radio koris diriģenta Kaspara Putniņa vadībā gaismas tēmu izdziedās Olivjē Mesiāna “O Sacrum convivium”, Džonatana Hārvija “Eņģeļiem”, Ģerģa Ligeti “Lux aeterna” un Emīla Dārziņa “Mēness starus stīgo” skaņu partitūrās. Koncertā piedalīsies vijolniece Agnese Kanniņa-Liepiņa un Rīgas Sv. Jāņa baznīcas ērģelniece Ilze Reine – viņu saspēli varēsim baudīt Arvo Perta “Spiegel im Spiegel”.

Dantes “Dievišķā komēdija”, Gētes “Fausts”, hinduistu “Bhaga-vadgīta” ir tikai daži no dzejnieka un atdzejotāja Valda Bisenieka nozīmīgākajiem veikumiem. Viņa autordzejas lasījumi pielīdzināmi viena aktiera izcilam teātrim! Paša dzejnieka vārdiem runājot: “Latviešu garīgais potenciāls šobrīd ir īstās vērtības, kas neslēpjas kādos materiālos ieguvumos un bagātībās, bet gan ir vienojošais elements ar Visumu, ar Dievu, ar augstākajiem spēkiem un kas būtībā nāk mums pretī. Pamats ir cilvēkmīlestība un Dieva mīlestība, kas ir viens un tas pats”.

“Es mīlēšu sauli, jo tā silda manus kaulus; taču es mīlēšu arī lietavas, jo tās attīra manu garu. Es mīlēšu gaismu, jo tā rāda man ceļu; taču es mīlēšu arī tumsu, jo tā rāda man zvaigznes, - tā Edgars Mažis. Dzimis kurzemnieks, līdz 18 gadu vecumam dzīvojis Liepājā, mācījies matemātiku Latvijas Universitātē, vēlāk teoloģiju ASV. Ģimenē audzina trīs dēlus. Šobrīd ir Rīgas Āgenskalna baptistu draudzes mācītājs.

Vakara sarunu koncerta ierakstu klausītājiem būs iespēja dzirdēt Latvijas Radio 3 - Klasika ceturtdien, 11.jūnijā plkst. 21:00.

Biļetes uz koncertu pieejamas „Biļešu servisa” kasēs.

$bslink="http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muusika/koorimuusika/?concert=50745"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!