Pirmdien, 18. decembrī, Latvijas Radio koris devās uz Izraēlu, lai kopā ar Jeruzalemes simfonisko orķestri un starptautisku atzinību guvušiem solistiem, Jeruzalemē un Telavivā 23. un 24. decembrī atskaņotu Georga Fridriha Hendeļa oratoriju "Mesija", portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.
Iestudējumu vadīs angļu izcelsmes baroka mūzikas lietpratējs, klavesīnists un diriģents Lourens Kamingss (Laurence Cummings). Soprāna solo dziedās Izraēlā dzimusī Claire Meghnagi. Viņa kopš 2002. gada regulāri piedalās baroka mūzikas iestudējumu atskaņojumos. Kontrtenors Yaniv d`Or arī dzimis Izraēlā, bet skolojies Gildhalla mūzikas un drāmas skolā Londonā. Baritons James Oxley ieguvis pirmās vietas divos Starptautiskos vokālās mūzikas konkursos Mary Gaden un Great Grimsby International competitions, kas risinājās Anglijā. Arī baritons Jonathan Gunthorpe ir anglis, kurš skolojies Karaliskajā mūzikas koledžā.

22.decembrī Latvijas Radio koris, sava galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Sigvarda Kļavas vadībā, Jeruzalemes pilsētas teātrī dziedās Sergeja Rahmaņinova apjomīgo a cappella ciklu Всенощное бдение, ko tradicionāli atskaņo īsi pirms Ziemassvētkiem.

Rīgas klausītājus G.F.Hendeļa Mesija priecēs 27.decembrī, Rīgas Doma baznīcā, kur Latvijas Radio koris muzicēs kopā ar orķestri Sinfonietta Riga diriģenta Andra Veismaņa vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!