No 28.marta līdz 31.martam vienā no lielākajiem Eiropas mūzikas gadatirgiem - Frankfurtes Mūzikas mesē - kopīgā stendā Latvijas mūziku un mūziķus reprezentēs izdevniecība "Musica Baltica" un Latvijas Mūzikas informācijas centrs (LMIC), portālu "Delfi" informē LMIC pārstāvji.
Izdevniecība "Musica Baltica" Frankfurtes Mūzikas mesē prezentēs savus jaunākos izdevumus – pagājušā gada laikā viņu katalogam klāt nākuši 130 skaņdarbi!

Savukārt Mūzikas Informācijas centrs, gatavojoties Frankfurtes Mūzikas mesei, ir laidis klajā jau trešo "Music in Latvia" izdevumu – 64 lappušu brošūru, kuru papildina kompaktdisks. "Music in Latvia 2007" publicētie materiāli raksturo Latvijas mūzikas dzīves kopainu, īpašu vērību šoreiz pievēršot eksporta-importa aspektam. Pie tam - ne tikai tradicionālajā, bet arīdzan simboliskā nozīmē. Stāstot gan par tiem mūziķiem un organizācijām, kas sevi jau apliecinājuši starptautiskajā arēnā (Latvijas Radio koris, Latvijas Nacionālā opera, orķestris "KREMERATA Baltica"), gan par tiem, kam ir tam visas nepieciešamās potences...("Altera veritas", jaunie komponisti Jānis Petraškēvičs, Mārtiņš Viļums).

Eksporta-importa aspektu savā ziņā un ne netīšām raksturo arī pieaicināto autoru loks – Imants Mežaraups, Niks Gothams, Egils Kaljo, Johens Breiholcs – ārzemēs dzimuši un skolojušies mūziķi, kas nu dzīvo un strādā Latvijā. Un kā atskaites punkts tamlīdzīgas mijiedarbības meklējumiem kalpos Arnolda Klotiņa apcere - veltījums 2006.gada simtgadniekiem Jānim Ivanovam un Volfgangam Dārziņam, ļaujot apjaust latviešu mūzikas īpatno attīstības gaitu, laikmeta griežiem tik spēcīgi ietekmējot ne tikai katras personības likteni, bet arī mākslas dzīvi kopumā visos iespējamajos aspektos – stilistiskajā, ētiskajā, politiskajā...

Frankfurtes meses vērienu raksturo ne tikai skaitļi (pagājšgad - vairāk kā 100 000 apmeklētāju, 120 valstu pārstāvniecība), bet arī žanriskais spektrs – te satiekas gan nošu izdevēji, gan ierakstu producenti, arī instrumentu ražotāji un visjaunāko tehnoloģiju ieviesēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!