Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 15. jūlijā, klubā "Melnā Piektdiena" notiekošo Zviedrijas melodiski ekstrēmā metāla zvaigžņu "Arch Enemy" koncertu ievadīs Latvijas grupa "Preternatural", kura spēlēs savu tikko iznākušo ierakstu "Angeloid".

Jaunais konceptalbums centrējas uz iztēlotu ainu no nākotnes, kad cilvēki ir beiguši dzīvot kā fiziskas personas, pārlādējot savas personības serveros un turpinot mūžīgu dzīvi kā nemateriālas vienības digitālajā pasaulē. "Angeloid" ir tehniskā metāla kombinācija ar atmosfēriskām taustiņinstrumentu pasāžām, kas palīdz izcelt albuma satura pamatā esošo nākotnes konceptu.

"Pie "Angeloid" albuma mēs strādājām gadus trīs, pat vairāk, jo negribējām neko sasteigt. Skaņas un koncepta kvalitāte ir tas, ko mēs gribam sasniegt jebkurā darbā, jo Latvijas mūzikas pasaule — neatkarīgi no žanra — pasaulē pazīstama ar savu kvalitāti un līmeni jebkurā sīkumā. Kā tu brauksi spēlēt uz Ukrainu vai Rietumeiropu, ja tavās paša mājās vispirms albumu neuzņems atzinīgi?" retoriski jautā "Preternatural" vadonis Sergejs Baidikovs, kurš cita starpā ar britu blekmetāla zvaigžņu "Cradle of Filth" un vēl citu projektu dalībniekiem spēlē starptautiskā supergrupā "Inner Fear". Bet albuma vākam izmantota Artura Bērziņa glezna, kura citu darbu vidū apskatāma galerijā "Bastejs" gleznotāja personālizstādē "Tautiskais postromantisms".

Arī zviedru melodiskā "death" metāla zvaigznes "Arch Enemy" uzsvaru liks uz tikko iznākušo jauno albumu "War Eternal". Grupas devītais studijas albums, iznācis pirms mēneša, iekļuvis vismaz divpadsmit valstu pārdotāko albumu topos, tajā skaitā devītā vieta Vācijā, piektā — Somijā, bet Amerikas "Billboard" divsimtniekā jaunais albums ticis līdz 44. vietai (salīdzinājumā ar iepriekšējo plati "Khaos Legions", tie ir teju divkārt labāki pārdošanas rādītāji).

Un tas — par spīti faktam, ka "Arch Enemy" ir jauna dziedātāja Alise Vaita–Gluza: ilggadējā vokāliste Angela Gossova nolēma, ka viņas un soloģitārista Mīkaela Āmota pirmdzimtā bērniņa gaidības ir pietiekams iemesls, lai ļautu pa skatuvi ārdīties jaunai dziedātājai, pašai kļūstot par menedžeri.

Klubs "Melnā Piektdiena" (Brīvības iela 193c) būs vaļā no plkst. 19, grupas sāks spēlēt no plkst. 20.

Biļetes iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīze" tīklā no 20 eiro, bet vakarā kluba kasē tās būs nedaudz dārgākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!