Foto: LETA

Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" Kamerzālē sestdien, 17. decembrī, plkst. 18.00 tiks atskaņots neparasts koncertuzvedums – "Viljams Šekspīrs. If music be the food of love (Ja mūzika ir mīlas barība)", kura muzikālā un idejiskā vēstījuma centrā būs angļu klasiķa, dzejnieka un dramaturga Viljama Šekspīra personība, meistara darbi un to attēlojums komponistu skatījumā, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Stāstījumu izdzīvos mecosoprāns Ieva Parša, baritons Armands Siliņš, pianiste Herta Hansena, čellists Ēriks Kiršfelds, bet gluži dramaturģisku gaisotni koncertuzvedumam piešķirs stāstniece Līva Grīnberga.

Iezīmējot faktu, ka 2016. gadā aprit 400 gadi kopš Viljama Šekspīra nāves, stāsts tomēr būs par mīlestību. Par tās krāsām pavasarī, vasarā, un dažbrīd tik mainīgajām sejām. Nedaudz pievēršoties arī paša Šekspīra rokraksta un tā atšifrējumu intriģējošajām peripetijām, klātesošajiem tiks dota iespēja sadzirdēt, kā mīlestību mūzikā saprot un tulko komponisti. Viņu vidū gan Šekspīra laikabiedri, gan 20. gadsimta skaņraži (Dž.Finci, D.Kabaļevskis, S.Prokofejvs, G.Sviridovs, D.Šostakovičs), kā arī latviešu autori (P.Dambis, G.Šmite, I.Zemzaris), kas tērpuši Šekspīra latviski tulkoto dzeju mūzikā.

Iedziļinoties Viljama Šekspīra personībā, stāstu par viņa dzeju mūzikā klausītājiem piedāvās koncertuzveduma veidotāji:

Ieva Parša – dziedātāja, kura valdzina ar ekspresīvu un spilgtu interpretācijas manieri, kas īpaši izpaužas kamermūzikas žanrā. Parša ir lieliska barokālās, kā arī romantiskās vokālās mūzikas interprete – viņai piemīt dramatiskās aktrises talants, kas ikkatru dziesmas vārdu spēj pārvērst dziļi personiskā pārdzīvojumā.

Baritons Armands Siliņš – Latvijas Nacionālās operas solists, kurš 2014./2015. gada sezonā debitējot vairākās nozīmīgās lomās, izpelnījies augstu kritikas un skatītāju novērtējumu un šodienas Latvijas mūzikas scēnā vairāk zināms kā laikmetīgās opermūzikas interprets.

Čellists Ēriks Kiršfelds – šobrīd Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars, iepriekš ilggadējs kamerorķestra “Kremerata Baltica” solists un čellu grupas koncertmeistars. Aizvien aktīvi koncertējošs mūziķis gan kā solists, gan kā dažādu kamersastāvu dalībnieks.

Pianiste Herta Hansena – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore, aktīvi koncertējoša pianiste, dažādu kamermūzikas projektu dalībniece, kā arī daudzu dziedātāju un instrumentālistu uzticama skatuves partnere saspēlē ansamblī.

Mūziķiem pievienojas arī stāstniece Līva Grīnberga – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistra studiju programmas Mūzikas teorija studente, mūzikas teorētisko priekšmetu skolotāja, muzikoloģe, kura epizodiski līdzdarbojas arī Latvijas Radio 3 “Klasika” veidotajos raidījumos un žurnāla “Mūzikas Saule” satura veidošanā.

Biļetes no 5 līdz 9 eiro nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, internetā, kā arī koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!