Foto: Publicitātes foto
2017. gada 21. oktobrī pulksten 19.00 Lielajā ģildē uzstāsies Birmingemas pūtēju orķestris (Birminghem Symphonic Winds), kas, komponistam Martinam Elerbijam (Martin Ellerby) klātesot, atskaņos pasaules pirmatskaņojumu kompozīcijai "Parīzes portreti", portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

Birmingemas pūtēju orķestris ir viens no vadošajiem Lielbritānijas amatieru pūtēju orķestriem, kura viesošanās Rīgā ir nozīmīgs notikums ne tikai kā augstvērtīgs koncerts tā apmeklētājiem, bet arī profesionālā meistarklase diriģentu un ansambļu vadītāju foruma dalībniekiem. Forumam pieteikties iespējams šeit.

Veidojot repertuāru, orķestris lielu uzmanību un nozīmi piešķir jaunradei un mūsdienu pūtēju orķestru mūzikai. Lielajā ģildē skanēs britu komponistu Filipa Spārka (Philip Sparke), Gaja Vūlfendena (Guy Woolfenden), Keneta Hesketa (Kenneth Hesketh), Roba Vifina (Rob Wiffin) un Dereka Buržuā (Derek Bourgeois) skaņdarbi. Tāpat klausītājus priecēs arī austrāliešu Persija Greindžera (Percy Grainger) un japāņu komponista Takamasa Sakai kompozīcijas. Koncertā Latvijā orķestri diriģēs tā dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Kīts Allens (Keith Allen).

Koncertā klausītājiem iespēja dzirdēt arī perkusionistes Simonas Rebello solo. S. Rebello muzikālo izglītību ieguvusi Karaliskajā Ziemeļu Mūzikas koledžā. Kā solo māksliniece un perkusiju kvarteta "BackBeat" dalībniece uzstājusies Ķīnā, Japānā, ASV un Eiropas valstīs. Soliste sadarbojusies ar tādiem mūziķiem kā Mika, Beverlija Naita (Beverly Knight) un Aleksandra Bērka (Alexandra Burke).

Foto: Publicitātes foto

IX Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forumu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Ieejas biļetes iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!