Foto: Publicitātes foto
Lielajā ģildē, sestdien, 17. septembrī savu 55 gadu jubileju kopā ar klausītājiem svinēs pašmāju džeza dziedātāja Olga Pīrāgs, portālu "Delfi" informēja SIA "Art Management" pārstāvis Rafails Balkins.

Koncertā "Любимый музыкант" simboliski būs apkopoti mirkļi no 40 gadus ilgās dziedātājas karjeras. Pīrāgs jubilejas koncertā priecēs klausītājus un pateiksies saviem kolēģiem, ar kuriem savas skatuves karjeras laikā ir sadarbojusies, mūziķiem, kuri viņai palīdzējuši un iedvesmojuši viņu kā uz skatuves, tā arī dzīvē.

Koncerts izskanēs divās daļās - vienā skanēs džeza kompozīcijas, otrā - dziesmas un romances krievu valodā, no kurām daudzas veicinājušas dziedātājas popularitāti. Ņemot vērā koncerta vadmotīvu "Любимый музыкант" - dziedātāju pavadīt un piedalīties koncertā piekrituši mūziķi - pazīstamais džeza mūzikas virtuozs Viktors Ritovs, ansamblis "Inversija", ar kuru kopā muzicējot Olga 1979. gada festivāla "Liepājas dzintars" saņēmusi labakās solistes titulu, Valdis Albiķis, Andreja Jevsikova trio un koncertmeistare Ludmila Trifanova. Tiesa, Olga Pīrāgs daudzus koncerta dalībniekus patur noslēpumā, solot skatītājiem pārsteigumus un negaidītus ciemiņus.

Pīrāgs ir pašmāju džeza dziedātāja, kura plaši pazīstama arī ārpus valsts. "Viņas spēcīgā un lokanā balss, karstais temperaments, virtuozitāte un ritma izjūta, kā ari personības šarms rada neatkārtojamu tēlu, kuru dziedātāja nav izmainījusi ilgus gadus strādājot uz skatuves. Dziedātājai ir neparasti plaša diapazona repertuārs. Olgas izpildījumā kopā ar džezu mijas liriskas estrādes dziesmas. Tās ir klasiskas džeza kompozīcijas, romances un pazīstamu komponistu populārākās dziesmas," vēsta dziedātājas jubilejas koncerta organizatori. Viņa ir arī daudzu Vissavienības un republikānisko konkursu (Liepājas Dzintars, Vasaras Ritmi, "Красная гвоздика"), kā arī starptautisku džeza festivālu Krievijā, Zviedrijā, Somijā, Vācijā un citu laureāte un godalgu ieguvēja.

Viņa pārstāvējusi Latviju pazīstamās Maskavas koncertzālēs - "Россия", "Дом Союзов" Kolonnu zālē, koncertu studijā "Гостелерадио СССР", Estrādes teātrī, Оlimpiskā ciemata koncertzālē un citur. Olga Pīrāgs kā Čitas apgabala (Krievijā) filharmonijas soliste uzstājusies vairāk kā 1000 koncertos Krievijā, Uzbekistānā, Kazahstānā, Jakutijā, Ukrainā un Mongolijā (1987 - 1990). 1992. gadā dziedātāja pievērsusies pedagoģiskajai darbībai - sākusi pasniegt vokāla un estrādes džeza vokāla meistarklases.

Dziedātāja savas mākslinieciskas darbības laikā izdevusi vairākus mūzikas albumus: "Спасибо, Музыка, тебе" (1984.), kurā tika iekļautas Latvijas un Krievijas komponistu sacerētās dziesmas, "Пусть будет так!" (1999., sadarbībā ar dziedātāju Jevgēniju Šuru) un "Искренность души" (1999.) ar dažādu komponistu dziesmām, kā arī dziedātājas pašas sacerētām dziesmām. Šobrīd Olga Pīrāgs strādā pie albuma krievu valodā "Имена на все времена".

Koncerta sākums plkst.19:00. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!