Foto: Publicitātes foto
Noslēdzot koncertciklu veltītu pianista Svjatoslava Rihtera simtsgadei, 7. decembrī plkst. 19 Lielajā ģildē ar vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies titulētie mūziķi vijolnieks Ajlens Pritčins un pianists Lukas Geņušas koncertā "Solistu duets". Divi spilgti solisti, daudzu prestižu konkursu laureāti un starptautiski pieprasīti mūziķi kāps uz vienas skatuves, lai kopā godinātu mūzikas leģendu Svjatoslavu Rihteru.

Kā portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji, Ajlens Pritčins (Krievija) ir vijolnieks, daudzu prestižu konkursu laureāts: Starptautiskā M. Long, Ž. Tibo, R. Krespen konkursa "Grand Prix" ieguvējs Francijā, Starptautiskā Veņavska konkursa uzvarētājs Polijā, Starptautiskā F. Kreislera konkursa Vīnē un D. Oistraha konkursa Maskavā uzvarētājs, bet pūrā ir vēl. Sniedz koncertus gan dzimtenē, gan pasaules labākajās koncertzālēs.

Mācījies pie profesora Eduarda Grača un šobrīd ir profesora asistents Pētera Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijā.

Lukas Geņušas (Krievija) ir viens no titulētākajiem mūsdienu jaunajiem pianistiem: II prēmijas laureāts Starptautiskajā P. Čaikovska konkursā Maskavā un Starptautiskajā F. Šopēna konkursā Varšavā, Vācijas pianistu balvas ieguvējs Frankfurtē (Deutscher Pianistenpreis) un Starptautiskā
Dž. Bahauera pianistu konkursa uzvarētājs ASV. Viņš ir arī profesores Veras Gornostajevas skolnieks un mazdēls. Genušas misija ir atrast jaunu, modernu skanējumu, kurā neiztrūkst arī aizgājušo gadsimtu sajūta.

Programmā: Francis Šūberts, Pēteris Čaikovskis, Igors Stravinskis, Leonīds Desjatņikovs.

Koncertciklu organizē "Impresario Baltica". Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!