Foto: LNSO

Šā gada 19. maijā Lielās ģildes Minsteres zālē ar soloprogrammu uzstāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertmeistars, viens no spožākajiem Latvijas jaunās paaudzes mūziķiem Georgs Sarkisjans.

Koncertā skanēs Johana Sebastiāna Baha Sonāte solminorā BWV 1001, divas Paula Hindemita sonātes solovijolei op. 31 un Artura Onegēra pavisam reti dzirdamā Sonāte solovijolei reminorā, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

"Šoreiz pievērsīšos īpašai mūzikas skaņdarbu kategorijai – sonātēm vienam soloinstrumentam. Tie ir pilnsvara darbi, kas iztiek ar viena paša instrumenta skanējumu un iespējām. Programmas centrā – divas aizraujošas, humora un fantāzijas pilnas Hindemita sonātes. Komponista unikālā valoda, lakoniskās un izteiksmīgās frāzes, raksturu daudzveidība ļauj pieskaitīt šīs sonātes pie 20. gadsimta mūzikas labākajiem paraugiem," aicinājumā uz solokoncertu sacīijis Sarkisjans. "Līdzīga skaņdarba struktūra un dramaturģija piemīt arī Onegēra vijolsonātei, taču raksturs un muzikālā valoda ir tik atšķirīga, ka šis darbs būs gan vienlaikus spožs un virtuozs koncerta fināls, gan absolūts kontrasts iepriekš dzirdētajam."

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris informē, ka kopš šīs sezonas jauniešiem un studentiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ir iespēja stundu pirms LNSO vakara koncertiem iegādāties neizpirktās biļetes par īpaši draudzīgu cenu – viena biļete maksās 5 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!