Foto: F64
Rīgas Sv. Jāņa baznīcā Lielajā Piektdienā, 25. martā, plkst. 19.00 izskanēs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Radio kora un solistu - Jolantas Strikaites-Lapiņas (soprāns), Ievas Paršas (mecosoprāns), Jāņa Kurševa (tenors), Riharda Millera (bass) – atskaņojumā. Pie diriģenta pults Sigvards Kļava, portālu "Delfi" informēja koncerta rīkotāji VSIA "Latvijas Koncerti".

Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms ir meistardarbs, kas cauri gadsimtiem aizkustinājis cilvēku sirdis un rosinājis uz klusinātām pārdomām par dzīvi, nāvi un mūžību.

Rekviēms ir ģēnija muzikālais testaments – viņa pēdējais darbs, kas kļuvis par vienu no visu laiku populārākajām partitūrām. Slavu šis monumentālais skaņdarbs iemantojis ne vien tā pārlaicīgā skaistuma un vēstījuma dēļ, bet arī, pateicoties leģendām, kas apvij tā tapšanu.

Noslēpumainais svešinieks, kas dižajam Vīnes klasiķim pasūtīja Rekviēmu – mirušo piemiņas mesu, komponistam esot asociējies ar paša nāves vēstnesi. Darbu pie šīs kompozīcijas Mocarts uzsāka 1791. gadā, jau esot smagi slims, un nepaspēja pabeigt... Komponista nāves brīdī pabeigta bija tikai Rekviēma pirmā daļa "Requiem aeternam". Pārējām daļām izstrādātas bija melodiskās līnijas vai pavadošā basso continuo partija, dažviet izrakstot arī detalizētākas instrumentālās balsis. Rekviēma partitūru sakārtoja un pabeidza Mocarta laikabiedrs, austriešu komponists Francis Zīsmeijers.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!