Foto: Publicitātes foto

Lielās intereses dēļ tiek pārdotas biļetes uz vienu no krāšņākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertiem – "Dzimuši Rīgā" ģenerālmēģinājumu. Koncerta ģenerālmēģinājums notiks šo sestdien, 5.jūlijā, plkst.22:00 pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves. Biļešu cena koncerta "Dzimuši Rīgā" ģenerālmēģinājumam ir no 10 līdz 30 eiro. Biļetes ir nopērkamas "Biļešu Serviss" kasēs, "Rīga 2014" kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014", internetā www.bilesuserviss.lv un īpaši izveidotā koncerta kasē pie operas skvēra (no Brīvības pieminekļa puses). Kases darba laiks 4.,5.,6.jūlijā no plkst.11:00 līdz plkst.23:00. Koncerts "Dzimuši Rīgā" būs vienā daļā, ilgums –divas stundas, portālu "Delfi" informē "Rīga 2014" pārstāvji.

Abos koncerta vakaros gaidāmi saulaini un silti laikapstākļi, jo sākot ar piektdienu, gaisa temperatūra strauji paaugstināsies un nokrišņi pakāpeniski mitēsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra prognozes. Nedēļas nogalē dienas laikā gaiss iesils līdz +23...+28°, un arī naktīs temperatūra nebūs zemāka par +13...+18°. Organizatori atgādina, ka pasākuma teritorijā ienest lietussargus nevar.

Koncertā uzstāsies – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidarova, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris "Kremerata Baltica" un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs Andris Poga un Māris Sirmais. Koncerta "Dzimuši Rīgā" idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.

Koncerta "Dzimuši Rīgā" programma aptver plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus - folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie instrumentālisti un mūsu izcilās operzvaigznes. Koncertā skanēs R.Vāgnera, P.Čaikovska, Dž.Verdi, Dž.Pučinī, A.Maskata, G.Pelēča un daudzu citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu skaņdarbi.

6.jūlija koncerts "Dzimuši Rīgā" tiešraidē būs skatāms kultūras portālā www.riga2014.org.

Oficiālais Rīga 2014 saldējums Ekselence – mūsdienu Latvijas virtuves vērtību un Rīgas gardēžu kultūras vārda nesējs – aicina iepazīt latviešu skatuves izcilības koncertā "Dzimuši Rīgā". Visus šī notikuma apmeklētājus Ekselence lutinās ar ekselentiem saldējuma desertiem.

Saldumu fabrika Laima ir notikuma atbalstītājs, lai atvērtajā pasaulē skanošās, mirdzošās Latvijas nacionālās kultūras vērtības varētu skatīt "Rīga 2014" ietvaros. Notikums ļaus tā dalībniekiem izjust dzimto valsti, bet mums visiem - apzināties, cik kultūrbagāti esam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!