Foto: Publicitātes foto
Liepājā, 3. jūnijā svētku "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta" ietvaros pilsētas Jūrmalas parkā plks.16:00 notiks Lielās Sadziedāšanās koncerts, kas būs veltīts Zigmara Liepiņa 60 gadu jubilejai, portālu "Delfi" informē svētku organizatori.

Koru un solistu sadziedāšanās svētku "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta" laikā notiek jau ceturto gadu. Tas katru gadu tiek veltīts kādam Latvijas komponistam. Šogad koncerts tiek veltīts Zigmara Liepiņa 60 gadu jubilejai un tajā, solisti kopā ar bērnu un jauniešu koriem, izpildīs Zigmara Liepiņa komponētās dziesmas.

Koncertā dziesmas izpildīs solisti Ivo Fomins, Ieva Dreimane, Līga Miteniece, Arturs Čukurs, Emīls Balceris un vairāk nekā 220 koristu no Liepājas un Liepājas apkārtnes, kā arī pavadošā grupa, kurā spēlēs mūziķi Māris Kupčs, Aivars Meijers, Jānis Strazds un Gundars Lintiņš.

Koncerta laikā skanēs tādas Zigmara Liepiņa dziesmas, kā "Svētī debesis šo zemi", "Mātes karogs", "Zibsnī zvaigznes", "Vienīgā", "Ceļojums", "Septītās debesis", "Ja tu man esi", "Vēl ir laiks" un citas komponista dziesmas, kuras diriģēs diriģenti Jēkabs Ozoliņš, Ilze Valce, Evija Goluba, Andris Mockus, Ilze Balode, Liene Ozola, Agita Čakša, Dzintra Meijere, Juris Ločmelis, Gunta Vite, Antra Berga, Iveta Logina, Ineta Kauliņa, Ilze Āboliņa, Līga Amerika – Ansiņa un kormeistare Sintija Pīrāga.

No 1. līdz 3. jūnijam Liepājā jau ceturto reizi notiks svētki visai ģimenei "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta". Bērni un viņu vecāki varēs piedalīties radošās darbnīcās, sadziedāties ar lielo kori, sadejoties lielajā dejā, piedalīties lielajā gājienā, iet rotaļās un izpriecāties atrakcijās! Aktivitātes notiks gan Liepājas Rožu laukumā, gan Jūrmalas parkā trīs dienu garumā.

Visas aktivitātes svētku ietvaros ir bezmaksas!

Vairāk informācijas par pasākumu un svētku programmu atrodama www.liepajaskultura.lv

Jau ziņots, ka latviešu komponists Zigmars Liepiņš savu 60. jubileju atzīmēs 14. oktobrī. Par godu viņa apaļajai gadskārtai visa gada garumā notiek dažādi pasākumi – simfoniskās un popmūzikas koncerti, teātra izrādes, utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!