Liepājā tapis albums “Ziemassvētku koks 2000”. Tajā skan tradicionālās Ziemassvētku dziesmas roka stilā, vēsta “Neatkarīgā Rīta Avīze” (NRA).
Pie albuma šūpuļa stāvējuši neatkarīgais producents un Radio Liepāja direktors Edmunds Aizkalns kopā ar savu ilggadējo draugu dziedātāju Ivo Fominu.

Projektā piedalījušās vairākas Latvijas rokmūzikas slavenības – Gvido Linga, Jānis Grodums (Līvi), Ainars Virga (Līvi), Alex (Opus Pro), Aivars Brīze (ex Līvi), kā arī talantīgais Kaupēna lomas atveidotājs Mārtiņš Freimanis (Tumsa), stāsta NRA.

Albumā iekļautas Ziemassvētku dziesmas rokenrola stilā. Projekta autori pat konsultējušies ar Liepājas mācītāju Jāni Pauļuku, lai pārliecinātos, ka šis neierastais Ziemassvētku dziesmu izpildījumus nav pretrunā ar tradicionālajām vērtībām, kas parasti lielai daļai sabiedrības asociējas ar Ziemassvētkiem. Mācītājs projekta autorus nomierinājis un pat izteicis gandarījumu, ka beidzot arī mums ir kaut kas netradicionālāks. Viņš pieļāvis, ka šādi pasniegtas dziesmas varētu skanēt pat baznīcā. Ziemassvētkus var izteikt arī roka mūzikas formā, svarīgi ir vārdi, kuros iekļauta svētku jēga, raksta NRA.

Albuma tituldziesma ir “Klusa nakts, svēta nakts”, kuru pārmaiņus dzied Aivars, Brīze, Alex un Ivo. Ģitāras pavadījumu visām dziesmām iespēlējis Haralds Drekslers no “Tumsas”. Bez iepriekšminētajām dziesmām diskā vēl ir “Zvaniņš skan”, “Uz tikšanos”, “Ziemassvētku koks” un dažas ansambļa “BONEY’M” dziesmas, kurām latviski vārdus sarakstījis Ivo.

“Ziemassvētku koks 2000” pagaidām vēl nav atrodams mūzikas veikalu plauktos, taču jau vistuvākajā laikā Latvijas rokmūzikas fani to varēs iegādāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!