Foto: Publicitātes foto

Liepājas Olimpiskā centra Arēnā, svētdien, 19.augustā, plkst.19.00 savu 60 gadu jubilejas koncertturneju "Atgriešanās" uzsāks pazīstamais latviešu komponists Zigmars Liepiņš. Liepājas mērs Uldis Sesks māksliniekam apaļajā jubilejā dāvinās īpašo dzeltenlapu liepu, kuru pilsētas mērs kopā ar komponistu iestādīs Raiņa parkā, portālu "Delfi" informē pilsētas domes pārstāvji.

Īpašā jubilejas liepa Raiņa parkā pie Olimpiskā centra tiks stādīta pirms koncerta, plkst.17:15.

Savukārt koncerts "Atgriešanās" sāksies plkst.19:00. Kā uzsver tā producents Juris Millers, šī būs unikāla iespēja uz vienas skatuves redzēt un dzirdēt populārākās Latvijas estrādes leģendas un jaunās paaudzes dziedātājus. Koncertā piedalīsies Mirdza Zīvere, Imants Vanzovičs, Igo, Niks Matvejevs, Aivars Brīze, Fredis, Ufo, Dons, Ieva Kerēvica, Zane Dombrovska, Ginta Krievkalne, kā arī Kristapa Krievkalna mūziķu grupa Zigmara Liepiņa vadībā.

Koncertā skanēs tautā labi zināmie Zigmara Liepiņa hiti, kā arī populārākās komponista dziesmas no muzikālās izrādes "Vadonis", drāmas "Adata", operas "Parīzes Dievmātes katedrāle", kā arī rokoperas "Lāčplēsis".

Turpmākie Zigmara Liepiņa jubilejas koncerti gaidāmi Valmieras Kultūras centrā 25. augustā un Krustpils Kultūras namā 26. augustā. 23. augustā plānotais koncerts Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē ir izpārdots, bet šobrīd ir izsludināts papildkoncerts 24. augustā. Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Zigmars Liepiņš dzimis 1952. gada 14. oktobrī Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!