Foto: Aiga Rēdmane

Festivālā "Liepājas vasara" divus koncertus 15. jūlijā – plkst. 15.00 un plkst. 19.00 koncertzālē "Lielais dzintars" sniegs Intars Busulis kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un "Abonementa orķestri", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Koncertā skanēs Intara Busuļa dziedātās pēdējo gadu labākās – Latvijā un Krievijā labi zināmās un iemīļotās Raimonda Paula, Jeļenas Vaengas un citu autoru dziesmas, kas izskanēs gan latviešu, gan krievu valodā. "Koncertprogrammas saldais ēdiens būs jaunu dziesmu pirmatskaņojumi, pie kuriem šobrīd strādājam kopā ar Kārli Lāci un "Abonementa orķestri"," stāsta dziedātājs.

"Abonementa orķestra" sastāvā spēlē Kārlis Lācis – labi zināms mūsdienu komponists, kurš ilgus gadus sadarbojas ar Intaru Busuli, šīs sadarbības ietvaros uzņēmies muzikālā vadītāja lomu kolektīvā. Tāpat "Abonementa orķestrī" spēlē Kārļa Lāča draugi un kolēģi kopš grupas "Time After Time" laika – ģitārists un komponists Kaspars Zemītis, saksofonists Gints Pabērzs. "Abonementa orķestra" sastāvā ir arī basists Edvīns Ozols un bundzinieks Kaspars Grigalis, kā arī dziedātājas Karīna Tropa un Vineta Elksne.

Festivāla "Liepājas vasara" turpinājumā 20. jūlijā plkst. 19.00 Liepajā, "Promenade Hotel" Hika zālē muzicēs "Trio Like" – trīs jauni, talantīgi latviešu mūziķi – čelliste Dace Zālīte, pianiste Zane Volberga un sitaminstrumentālists Edgars Vaivods, kas klausītājiem piedāvās īpaši festivālam veidotu koncertprogrammu, kurā iekļauti Alfrēda Šnitkes un Filipa Glāsa skaņdarbi, Latvijā iepriekš neatskaņoti orģinālskaņdarbi šādam sastāvam un speciāli šim koncertam radītas skaņdarbu aranžijas, kā arī notiks kāda īpaša skaņdarba pirmatskaņojums.

Biļetes uz šo un citiem festivāla koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!