Liepājas vecās tipogrāfija ēkā (Liepājā, Andeja Pumpura 10) jeb lokācijā "18.23" 10. septembrī plkst. 19.00 skanēs alternatīva formāta kamermūzikas koncertprogramma "Ritma gadalaiki", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

LSO sitamo instrumentu mūziķei Martai Kauliņai un flautistam Reinim Lapam sadarbībā ar literātiem – Inetu Stadgali, Eviju Zāģeri, un vizuālās mākslas māksliniekiem – Rolandu Vilcānu un Arturu Plotnieku, ir izveidots asociatīvi radošs projekts, kur koncerta apmeklētājiem tiek sniegta iespēja vērot citādāku, pierastajam kamermūzikas atskaņošanas formātam attālinātāku pasniegšanas veidu.

Mākslinieki programmā vienlaicīgi centušies apvienot skaņas telpu ar laikmetam atbilstošo – attēla, jeb vizuālās projekcijas telpu, tādejādi klausītāju ieskaujot gan audiālas, gan vizuālas telpas realitātē. Programmā iekļautie skaņdarbi caur komponistiem, vizuālo vēstījumu un autortekstiem cenšas runāt par gadalaiku ritmiskajām maiņām, pilsētas vidi tajos, kā arī iekšēju un ārēju mainīgumu, kas cikliski norisinās gan ritmiskos dabas procesos, gan ikvienā cilvēkā atsevišķi.

"Ritma gadalaiki" veidojušies kā pašu mākslinieku un domubiedru radoša iniciatīva, tāpēc vienlaicīgi sniedzot iespēju baudīt bezmaksas kamermūziku un tik reti solokoncertos sastopamo marimbas skanējumu.

Ierašanās no plkst. 18.23. Sākums plkst. 19.00. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!