Foto: Publicitātes foto
Lietuvas Ziemeļaustrumos (netālu no Latvijas robežas) , uz salas Zarasai ezerā vasaras izskaņā, no 26. līdz 28. augustam norisināsies četrpadsmitais Baltijas post-folk festivāls "Mėnuo Juodaragis", portālu "Delfi" informē organizatori.

Festivāla programma atspoguļo mūsdienu folka žanrus un pagāniskās kultūras izpausmes. Tas piedāvās muzikālo apvienību priekšnesumus no autentiskas folkloras līdz neofolkam, no darkwave līdz avangardam, no elektronikas līdz metālam. Trīs dienu laikā uz četrām skatuvēm "Mėnuo Juodaragis" ietvaros uzstāsies vairāk nekā 45 grupas un mazāk zināmi projekti.

2011.gada festivāla dalībnieku skaitā būs: "Blood Axis" (ASV), "Dazkarieh" (Portugāle), "Rapoon" (Lielbritānija), "Sonne Hagal" (Vācija), "Arnica" (Spānija), "Taruta" (Ukraina), "Poludnica" (Polija), "Testamentum Terrae" (Baltkrievija), kā arī labākās Lietuvas grupas "Bix", "Donis", "Pievos", "Atalyja", "Luctus", "Ugniavijas", "Marga Muzika", "Trys Keturiose", "Vilkduja", "Spanxti", "Kūlgrinda".

Latviju festivālā pārstāvēs folkloras kopa "Laimas Musykanti" un DJ Olivers!

Jāpiezīmē, ka festivāla apmeklētāji post-folk kultūru varēs iepazīt ne tikai caur muzikālo programmu. Tikas piedāvātas lekcijas, cilšu darbnīcas, tradicionālos rituālus, mākslas izstādes, dažādus radošos un ekoloģiskos projektus, patīkamu filmu izlasi, pārgājienus, sporta aktivitātes, tautu dejas, sporta sacensības un deju ballītes cauru dienu un nakti!

2011 gada festivāla galvenā tēma ir unikāla lietuviešu tradīcija – sutartinės – polifoniska dziedāšana, kas ir dziļi meditatīva un tiek izmantota rituālos. Tradīcijā iekļauta mūzikas instrumentu spēlēšana un dejošana, ko parādīs un iemācīs labākie pētnieki un izpildītāji.

Trīs dienu MJR biļete maksā 35 eiro(iepriekšpārdošanā). Biļetes iespējams nopirkt no "Mėnuo Juodaragis" mājas lapā ar PayPal naudas pārskaitījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!