Foto: Publicitātes foto

Lielākais Lietuvas festivāls "Galapagai" sāk biļešu iepriekšpārdošanu un izziņo pirmos māksliniekus.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, šogad tas notiks jau divpadsmito reizi - 1. un 2. augustā. Festivāls norises vieta ir Zarasas sala, kas atrodas 20 kilometrus no Latvijas robežas un tikai 30 kilometrus no Davgavpils.

Divpadsmit gadu laikā uz festivāla skatuvēm spēlējušas vairāk kā 250 grupas no 13 pasaules valstīm, starp tām "Guano Apes", "Chase & Status", "Paradise Lost", "Korpiklaani", "Deathstars", "Sonic Syndicate", "Pain", "Breed 77", "Blaze Bayley" (ex. "Iron Maiden"), "Disko Ensemble", "Clawfinger" un daudzas citas, kā arī latviešu mākslinieki "The Sound Poets", Instrumenti", "Astro'n'out" un citi.

Šogad uz festivāla skatuves kāps "Leon Somov un Jazzu" - Lietuvas populārās mūzikas skatuves sensācija, kas pērn laida klajā albumu "Lees and Seas," kas sasniedzis rekordlielu popularitāti īsā laikā. Albuma singls "Lower than the ground" "Youtube" vietnē klausīts vairāk nekā divus milijonus reižu un sasniedza arī Latvijas radio stacijas.

Starp pirmajām izziņotajām grupām ir arī citas lieliskas lietuviešu muzikālās apvienības - "Keymono," "Lemon Joy" un “Liūdni slibinai,” Jurga- lietuviešu popa princese, kas latviešiem vairāk pazīstama, jo kopā ar grupu "PeR" ierakstījusi singlu "Dancing Knigts".

Starp pirmajiem izziņotajiem māksliniekiem arī Latvijā jau iemīļotais dziesminieks Markas Palubenka, kuru pagājušajā vasarā varēja dzirdēt arī "Positivus" festivālā.

"Galapagai" festivālu iecienījuši ne vien Lietuvas, bet arī Latvijas, Polijas, Ukrainas iedzīvotāji, kas kuplā skaitā ik gadu dodas uz pozitīvās enerģijas salu - Zarasai.

Festivāls divās dienās piedāvās plašu muzikālo, sporta un izklaides programmu ar vairākām radošām darbnīcām, ekstrēmām izklaides iespējām, studijām un citiem izklaides veidiem, kas ļaus relaksēties un uzkrāt enerģiju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!