Foto: Egle Berruti

Rīgā, koncertzālē "Palladium", 1. decembrī uzstāsies viens no šā brīža spožākajiem jaunpienācējiem uz Lietuvas popmūzikas skatuves – dziedātājs Igns Pocūns (Ignas Pociūnas), plašāk pazīstams kā "Daddy Was a Milkman". Latvijā viņš prezentēs savu debijas albumu "Daydreaming", portālu "Delfi" informē koncertzaģēntūras FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš.

"Daddy Was A Milkman" ir viens no nedaudzajiem Lietuvas debitantiem, kas guvuši atzinību ne tikai savā valstī, bet jau arī ārpus tās. Visus viņa singlus daudzkārt atskaņojušas lielākās Latvijas un Igaunijas radio stacijas. Tikko iznākušais mūziķa albums "Daydreaming" ir kļuvis par vienu no šāgada spilgtākajām debijām uz Baltijas mūzikas skatuves.

Kā raksta Kārkliņš, "Daddy Was A Milkman" debijas koncerts kļuvis par īstu triumfu. Tas notika jūlija beigās Viļņā, un visas biļetes uz to bija izpārdotas vairākas nedēļas pirms šī notikuma. Pēc decembrī paredzētā koncerta Rīgā "Daddy Was A Milkman" uzstāsies lielākajās Lietuvas pilsētās. Divi koncerti Viļņā un viens Kauņā jau ir pilnībā izpārdoti, un uz koncertu Klaipēdā šobrīd atlikušas vairs tikai dažas biļetes.

Viņš uzstājies arī lielākajos Baltijas brīvdabas festivālos, tai skaitā "Positivus", pēc kura iemantojis fanus arī Latvijā.

Debijas albuma "Daydreaming" ieskaņošana ilga divus gadus. Visas dziesmas tika sarakstītas un sākumā iespēlētas uz akustiskās ģitāras. To galīgais skanējums tika noslīpēts ilgā un pedantiskā darbā skaņu ierakstu studijā. "Detaļām ir liela ietekme uz mums, un tās ir ļoti nozīmīgas mūsu emocijām. Visas šī albuma dziesmas atspoguļo dažādas, bet vienmēr patiesas jūtas, ar kurām sastopamies dzīvē," saka šo dziesmu autors Igns Pocūns.

7. oktobrī "Daddy Was A Milkman" laidis klajā jaunu dziesmu "Sleepwalker". Dziedātājs neslēpj, ka uzrakstīt šo dziesmu viņu iedrošinājis un iedvesmojis viens arguments. Prezentējot dziesmu, mūziķis sacīja: "Dažkārt mēs savās nesaskaņās nonākam tiktāl, ka pārstājam runāt un klausīties, ko saka otrs cilvēks. Tas ir slikti, taču šajā brīdī mēs ne tikai norobežojamies – mēs it kā pat pārstājam būt. Un šis neskaidrais emocionālais stāvoklis, ko mēs dēvējam par "mēnessērdzību", pamazām noved pie izlīguma, atklātības un labākas savstarpējas sapratnes. "Sleepwalker" ir pozitīva dziesma. Jo mēs esam viens otra krāsas, skaņas un noslēpumi un ar saviem atšķirīgajiem uzskatiem un redzējumiem papildinām viens otru. Tādēļ – lai ko mums nestu nākotne, tā jebkurā gadījumā būs laba."

Biļetes uz koncertu, kas notiks 1. decembrī "Palladium" koncertzālē Rīgā, ir pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!