Foto: Publicitātes foto
No 20. līdz 27. oktobrim Latvijas Nacionālajā operā notiek Eiropas operas akadēmiju tīkla enoa meistarklases "Krievu operas repertuārs ar Larisu Gergijevu". Meistarklašu ietvaros septiņi jauni operdziedātāji izcilās pedagoģes Larisas Gergijevas vadībā strādā ar krievu operas repertuāru, lielāko uzsvaru liekot uz izrunu, frāzējumu un stilu, portālu "Delfi" informē LNO pārstāvji.

Larisa Gergijeva ir Marijas teātra Jauno dziedātāju akadēmijas mākslinieciskā vadītāja, Starptautiskā Rimska-Korsakova jauno operdziedātāju konkursa direktore, Ļisiciana konkursa direktore, Starptautiskās vasaras akadēmijas (Somija) mākslinieciskā vadītāja, Vladikaukāza Operas un baleta teātra mākslinieciskā vadītāja un daudzu starptautisku konkursu žūrijas locekle. Strādājusi kā vokālā pedagoģe pasaules vadošajos opernamos, tostarp Metropolitēna operā, La Scala, Koventgārdena operā, Tokijas operā, Zalcburgas festivālā, Sanfrancisko, Florences un Parīzes opernamos.

Meistarklasēs piedalās jaunie latviešu operdziedātāji Jūlija Vasiļjeva, Irma Pavāre, Laura Grecka, Rihards Millers, Kalvis Kalniņš, kā arī Sāra Lolāna no Beļģijas un Nadja Šteinharte no Vācijas.

Sadarbībā ar enoa Latvijas Nacionālajā operā notikušas vairākas meistarklases, kā arī tapusi Kristapa Pētersona opera-lekcija "Mihails un Mihails spēlē šahu".

"enoa" mērķis ir izglītot jaunos profesionāļus - dziedātājus, komponistus, režisorus, libretistus un pianistus, palīdzot viņiem no mācekļiem kļūt par meistariem. ENOA iniciators ir Eksanprovansas festivāls, kas programmā iesaistījis 11 Eiropas operas institūcijas - Queen Elisabeth Music Chapel (Beļģija), Verona Accademia per l'Opera Italiana (Itālija), BayerischeTheaterakademie August Everding München (Vācija), Albéniz Foundation (Spānija), Latvijas Nacionālā opera, Teatr Wielki-Opera Narodowa (Polija), LOD (Beļģija), Calouste Gulbenkian Foundation(Portugāle), Aix-en-Provence Festival (Francija), Ducht National Opera&Ballet (Nīderlande), Aldeburgh Music (Anglija). Līdz 2016.gada maijam enoa ietvaros kopumā notiks 74 meistarklases, 7 atjaunojumu un jaundarbu kopprodukcijas, 10 meistarklases iestudējumu sagatavošanai. Programma paredz arī mobilitātes finansējumu jaunajiem māksliniekiem un viņu profesionālo integrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!