Foto: Jānis Porietis
Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) atbalsta fonds, turpinot pērn aizsākto tradīciju, aicina Latvijas mūzikas skolu audzēkņus uz orķestra koncerta "Kinokoncerts – mēmā kino seanss ar pavadījumu" ģenerālmēģinājumu 21. aprīlī Lielajā ģildē, portālu "Delfi" informē fonda pārstāvji.

Atgādinām, ka pirmoreiz fonda pasākums notika, mūzikas skolu audzēkņiem piedāvājot iespēju noklausīties Marisa Jansona un Raimonda Paula koncerta mēģinājumu 2016. gada septembrī.

"Mūzikai ir maģiskas spējas: tā priecē, iedvesmo, nomierina, līdzsvaro. Tas viss ir tik nepieciešams mūsdienu pasaulē, īpaši – bērniem un jauniešiem. Mūzikas mācīšanās jaunajiem cilvēkiem arī var kļūt par sekmīgu sākumu profesionālajai karjerai. Lai Latvijas mūzikas skolu audzēkņi no visiem novadiem varētu apzināties šīs iespējas, mēs atkal viņus aicinām uz LNSO koncerta ģenerālmēģinājumu," pauž viens no atbalsta fonda dibinātājiem Jānis Jenzis.

Savukārt LNSO valdes locekle Indra Lūkina norāda: "LNSO koncertu ģenerālmēģinājumu apmeklējumu skolu audzēkņiem no dažādām Latvijas malām mēs uzskatām par ļoti svarīgu projektu, jo, kā teica maestro Mariss Jansons, dodams atļauju līdzīgam pasākumam pirms sava koncerta Rīgā, "nekas nevar bū svarīgāks par jaunās paaudzes cilvēku iepazīstināšanu ar lielajām klasiskās mūzikas vērtībām".

Pasākuma programmā paredzēta gan koncerta ģenerālmēģinājuma noklausīšanās, gan tikšanās ar LNSO patronesi Ivetu Vējoni, gan iespēja apmeklēt kādu no Rīgas mākslas muzejiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!