Foto: Publicitātes foto. Diriģents Junici Hirokami

Ar koncertu "Bēthovens un Šūberta "Nepabeigtā"" Lielajā ģildē 16. decembrī, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) uzsāk jaunu koncertciklu "Klasikas virsotnes", kam izvēlēta devīze "Mūzika visiem", portālu "Delfi" informē LNSO pārstāvji.

Koncertu ciklā skanēs klasiskās mūzikas hiti no romantiskām simfonijām līdz 20. gadsimta šedevriem – skaņdarbi, kas mūzikas vēsturē palikuši kā absolūti kases grāvēji un tiek atskaņoti visos kontinentos.

Koncertā "Klasikas virsotnes. Bēthovens un Šūberta "Nepabeigtā"" pirmoreiz Rīgā viesosies "Minhenes filharmoniķu" pirmais altists Žano Lišboa. Viņš būs solists japāņu meistara Toru Takemicu Altkoncertā "A String around Autumn". Skanēs arī Bēthovena Ceturtā simfonija un Šūberta "Nepabeigtā simfonija". Koncertu diriģēs japāņu maestro Juniči Hirokami.

Ciklā "Klasikas virsotnes" šajā sezonā izskanēs pieci koncerti, kuros būs iekļauti arī šādi slaveni skaņdarbi:

Pētera Čaikovska Sestā simfonija – komponista pēdējais radošais uzliesmojums, kas Andra Pogas vadībā izskanēs 13. janvārī;

Pētera Čaikovska Pirmais klavierkoncerts, kas ikviena spilgta pianista lasījumā arvien atklājas jaunās krāsās, un 3. martā LNSO to atskaņos kopā ar pianistu Antonu Ļahovski;

Sergeja Prokofjeva svīta "Romeo un Džuljeta", ko 17. martā LNSO atskaņos Normunda Šnē vadībā;

Gustava Mālera Pirmā simfonija – grandiozs simfonisks vēstījums, kurā ir gan dabas atmodas jūsma, gan kariķēts sērumaršs, gan dziļi ievainotas sirds tiekšanās no elles uz paradīzi, šo meistardarbu 7. aprīlī diriģēs Gintars Rinkevičs.

Sekojot daudzu citu nozīmīgu Eiropas kultūras institūciju praksei, LNSO dāvā iespēju jauniešiem un studentiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, stundu pirms LNSO vakara koncertiem iegādāties neizpirktās biļetes par īpaši draudzīgu cenu – viena biļete maksās 5 eiro. Biļetes uz LNSO koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!