Foto: A. Pozarskis

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vasaras festivālā "LNSO vasarnīca" mazos mūzikas mīļotājus un viņu vecākus priecēs īpaši šim festivālam veidotā bērnu muzikālā izrāde "Vējš vītolos". Izrāde festivālā būs skatāma 27. un 28. augustā, portālu "Delfi" informē LNSO sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Dižbite-Svarinska.

Jau ziņots, ka festivāls "LNSO vasarnīca" notiks no 26. līdz 28. augustam Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Bērnu muzikālās izrādes "Vējš vītolos" pamatā ir Keneta Greiema pazīstamais darbs, kurā galvenie varoņi ir mājmīlīgs Kurmis, laiskas ūdensdzīves piekritējs Žurks, izlutināts lielbagātnieks Krupis un vieds vientuļnieks Āpsis.

Mūziku komponējis "Spēlmaņu nakts" balvas ieguvējs, Nacionālā teātra, Leļļu teātra un Valmieras drāmas teātra izrāžu mūzikas autors, grupu "Gaujarts" un "Manta" iedvesmotājs Edgars Mākens. Izrādes režisors ir Ģirts Šolis, kurš nule kļuvis par Latvijas Leļļu teātra galveno režisoru.

Izrādēs piedalīsies vairākas lelles, aktieri Valdis Vanags, Mārtiņš Brūveris un LNSO "Vītolansamblis" LNSO asistentdiriģenta Gunta Kuzmas vadībā.

Bērnu iestudējuma "Vējš vītolos" pirmizrāde notiks koncertzālē "Cēsis" festivāla "LNSO vasarnīca" programmā 27. augustā plkst. 17.00, otrā izrāde – 28. augustā plkst. 14.00.

"LNSO vasarnīca" ir festivāls visai ģimenei, un programma veidota tā, lai visu triju dienu garumā būtu ko darīt gan lieliem, gan maziem. Līdztekus lielajiem koncertiem un muzikālajai izrādei "Vējš vītolos" festivālā "LNSO vasarnīca" 27. augustā plkst. 15.00 un 28. augustā plkst. 10.00 notiks muzikālās jogas nodarbības bērniem no trīs gadu vecuma Līvas Kupčas vadībā .

Savukārt sestdien un svētdien sākot no plkst. 15.00 bērniem būs iespēja piedalīties mūzikas instrumentu meistardarbnīcās, kuras vadīs sirsnīgi un prasmīgi meistari – svilpaunieku pazinēja Māra Kuplā, multiinstrumentālisti Artis Gulbis un Aleksandrs Maijers.

Festivāla vakara koncertu laikā darbosies radošā bērnistaba, kurā bērni varēs pavadīt laiku pieredzējušu audzinātāju uzraudzībā, kamēr vecāki bauda koncertu, cena vienam bērnam 3 eiro, diviem un vairāk bērniem 2 eiro.

Festivāla laikā un dažas nedēļas pēc tam koncertzālē "Cēsis" būs skatāma fotoizstāde, kurā LNSO mūziķu portretus un ekspresuzņēmumus rādīs LNSO trompešu grupas koncertmeistars un fotogrāfs Jānis Porietis.

Biļetes uz "LNSO vasarnīcas" koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Biļešu cenas bērniem uz muzikālo izrādi – 5 eiro, pieaugušajiem – 8 eiro. Pieejamas ir arī ģimenes biļetes (2 pieaugušie un 2 bērni), cena 20 eiro. Sīkāka informācija par biļetēm www.lnso.lv sadaļā "Vasarnīca".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!