Foto: AP/Scanpix

Londonā, "O2" arēnā trešdienas, 20. februāra vakarā pasniegtas Britu Ierakstu akadēmijas balvas (BRIT Awards) labākajiem solistiem, grupām un to albumiem. Skandalozā britu mākslinieka Demjena Hērsta veidoto statueti devās saņemt dziedātāji Adele, Emelija Sandē (attēlā) un Bens Hovards, grupas "Mumford and Sons", "Coldplay", kā arī daudzi citi.

Dziedātāja Emelija Sandē saņēma balvas divās kategorijās - kā labākā britu dziedātāja un vienu no galvenajām balvām – Labākais britu albums, par savu debijas ierakstu "Our Version of Events", kas arī pēc pārdošanas datiem ir viens no populārākajiem 2012. gada mūzikas albumiem Lielbritānijā.

Divas balvas saņēma arī jaunais britu dziesminieks Bens Hovards, kurš uz skatuves kāpa pēc statuetēm kategorijās Labākais britu dziedātājs un Gada izrāviens.

Par labāko britu grupu atzīta folkroka apvienība "Mumford & Sons", pārspējot britu rokmūzikas grandus "Muse", grupu "The xx", kā arī scēnas jaunpienācējus "Alt-J" un "One Direction". Jāatgādina, ka "Mumford & Sons" balvu saņēma 10 dienas pēc "Grammy" ceremonijas, kur tā tika pie "Zelta gramofona" līdzīgā kategorijā.

Pērn bagātīgu balvu klāstu ieguvusī Adele šogad tika pie vienas "BRIT Awards" statuetes – kategorijā Labākais singls, par Džeimsa Bonda jaunākās filmas tituldziesmu "Skyfall". Dziedātāja uz ceremoniju nebija ieradusies, jo jau atrodas Losandželosā, ASV, kur svētdienas vakarā piedalīsies "Oskara" balvas ceremonijā. Par balvu dziedātāja pateicās ar video starpniecību, atgādinot arī, ka pērn viņas pateicības runa tika pārtraukta TV tiešraides laika limita dēļ.

Grupa "Colplay" saņēma balvu par labāko koncertuzstāšanos, šajā kategorijā pārspējot pat "The Rolling Stones"

Starptautiskajās kategorijās balvas saņēmuši grupa "The Black Keys", kā arī dziedātāji Frenks Oušens un Lana Del Reja.

Ceremoniju vadīja komiķis Džeimss Kordens.Uz skatuves ar saviem priekšnesumiem kāpa Robijs Viljams, "Muse", Teilore Svifta, Džastins Timberleiks un daudzi citi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!