Latvijas Universitātes šī gada jauno mūzikas grupu konkursa finālā uzvarējusi grupa "Ēnu Keleidoskops", portālu "Delfi" informē LU pārstāvji.

2005.gadā Rīgā dibinātā neofolka grupa "Ēnu kaleidoskops" saņēma galveno balvu – ieraksta laiku studijā un iespēju uzstāties Latvijas Universitātes jauno studentu svētkos "Aristotelis 2010" šī gada 5.septembrī.

Grupas "Ēnu kaleidoskops" sastāvā spēlē Mārtiņš Links, Laura Krastiņa, Zane Pērkone, Ieva Melne, Ieva Tihovska, Kalvis Kluburs un Andrejs Antonovs. Grupas mērķis ir attīstīt darkfolka un neofolka kustību Latvijā.

Otrā vieta konkursā tika piešķirta grupai "Mozart's Revenge", trešā – "Sunday Jam Toast".

Žūrija trīs labākās grupas noteica, vērtējot to izpildījumu, ideju novitāti un oriģinalitāti, instrumentu spēles prasmi, skatuves tēlu utt.

Jauno mūzikas grupu konkurss notika jau septīto gadu pēc kārtas. Konkurss notiek divās kārtās. Seši pirmās kārtas uzvarētāji ieguva tiesības uzstāties klubā "Nabaklab" Latvijas Universitātes prezentācijas pasākuma "LU Māja" ietvaros. Kopumā konkursam bija pieteiktas 19 grupas.

Konkursā drīkstēja piedalīties tikai tās grupas, kurās vismaz viens dalībnieks ir Latvijas Universitātes students un kuras nav noslēgušas līgumus ar mūzikas ierakstu kompānijām un nav izdevušas oficiālus albumus. Visvairāk konkursā pieteiktajās mūziķu grupās bija pārstāvēti Humanitāro zinātņu fakultātes, Ekonomikas un vadības fakultātes un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes studenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!