Ja 1998.gadā iznākušais disks "Ray Of Light" bija kā dvēseles caurejas līdzeklis, tad "Music" izceļas ar gaišumu un dzīvesprieku. Madonna pati ir izteikusies, ka dažbrīd šī mūzika ir pat muļķīga. Tomēr tas nenozīmē, ka jaunais albums ir nenopietns. Pirmajām trim dziesmām, kas klausītājam ļauj justies kā kosmiskajā lidojumā, seko viegli melanholiski toņi.
"Music" apzināti smeļas iedvesmu no ielas kultūras. Tāpat kā "Ray Of Light", arī šim diskam cauri vijas "underground" klubu tēma ar uzsvaru uz elektroniku. Šoreiz Madonna ir gājusi vēl tālāk un sadarbojusies ar tādiem mūziķiem kā Gijs Sigsvorts, Marks "Spike" Stents, Talvins Singhs, un Mirwais.

Jaunā albuma apraksts (iekavās dziesmu autori):

Music (Madonna, Mirwais Ahmadzai). Projekta himniskais pirmais singls apvieno franču elektroniku un 70.gadu stila elektro funk, Kameo un Rodžera Trutmana stilā.

Impressive Instant (Madonna, Ahmadzai). Īsts klubu gabals, to izceļ futūristikas sintezatora rindas un vokāls, kas no neskaidrām un robotiskām skaņām pārvēršas rotaļīgā, gandrīz bērnišķīgā dziesmā.

Runaway Lover (Madonna, Viljams Orbits). Viens no daudzajiem Madonnas un Orbita sadarbības rezultātiem. Šo trance/house rave-up gabalu raksturo mundri un kodolīgi dziesmu teksti un dārdoša diskomūzika.

I Deserve It (Madonna, Ahmadzai). Akustisks gabals ar hip-hop iespaidota groove iezīmēm. Šajā dziesmā vienkāršā dziesma apvienojas ar high-tech elementiem, panākot neaizmirstamu, pat traucējošu efektu. Bagātīgi, introspektīvi vārdi, piemēram piedziedājums: "Many miles, many roads I have traveled, fallen down on the way / Many hearts, many years have unraveled, leading up to today." (Daudz jūdžu pa dažādiem ceļiem esmu gājusi, pa ceļam kritusi / daudzas sirdis, daudzus gadus izārdījusi, nonākot šodienā).

Amazing (Madonna, Orbits). Mainīgs temps, sākumā maiga mūzika, kas pāriet uz groove un nedaudz atgādina "Martha & the Vandellas" klasisko "Dancing In The Streets."

Nobody's Perfect (Madonna, Ahmadzai). Sapņains sintezators un ēterisks vokāls atklāj griezīgu electro-funk.

Don't Tell Me (Madonna, Ahmadzai, Džo Henrijs). Dziesmas līdzautors ir Madonnas svainis Henrijs. Gabals, kas rosina domas, dvēselisks vokāls.

What It Feels Like For A Girl (Madonna, Gijs Sigsvorts). Sākotnēji bija paredzēts, ka šis būs albuma otrais singls. Vidēji ātrs temps, kas efektīvi komentē sievietes lomu sabiedrībā. "Ar gadiem cilvēks kļūst gudrāks. Tu spēj atskatīties pagātnē un vēlēties, kaut būtu varējis kaut ko mainīt. Taču man labāk patīk dalīties savā pieredzē, neko nenožēlojot," tā šo singlu komentē Madonna.

Paradise (Not For Me) (Madonna, Ahmadzai). Melanholisks un atmosfēru radošs singls. Madonna to izpilda ar teatrālu izsmalcinātību, kas liecina par Edītes Pjafas ietekmi.

Gone (Madonna, Deimijans le Gasiks, Nikola Janga). "Music" noslēdz singls, kurā dzirdamas gan akustiskās ģitāras, gan elektronikas elementi. Dvēselisks vokāls, spēcīgi vārdi, piemēram: "Turn to stone, lose my faith, and I'll be gone" (Pārvērties akmenī, zaudē manu ticību un es būšu zudusi).

"Music" Eiropas izdevumā būs iekļauta arī Madonnas interpretācija Dona Maklīna klasiskajam gabalam "American Pie". Savukārt Japānas versijā būs iekļauta dziesma "Cyberraga," kas tapusi sadarbībā ar Talvinu Singhu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!