Foto: Publicitātes foto
Maikla Džeksona pēkšņā nāve ne tikai likusi sērot viņa faniem, bet arī vairojusi viņa bagātību, padarot popmūzikas ikonu par šā gada bagātāko mirušo slavenību - kā liecina žurnāla "Forbes" informācija, dziedātājs nopelnījis 275 miljonus ASV dolāru (138 miljonus latu).

"Džeksona atrašanās pelnošāko mirušo slavenību topa augšgalā nepārsteidz, ņemot vērā atdzimušo fanu interesi par viņa mūziku, video un visām citām ar Maiklu Džeksonu saistītām lietām," atzina žurnāla "Forbes" autore Leisija Rouza.

Šogad otrajā vietā nonācis Elviss Preslijs, kas nopelnījis 60 miljonus ASV dolāru, savukārt trešajā ar 50 miljoniem dolāru ierindojies triloģijas "Gredzenu pavēlnieks" autors Dž.R.R.Tolkīns.

Piecinieku noslēdz amerikāņu animators Čārlzs Šulcs un "bītls" Džons Lenons, kas šogad nopelnījuši 33 un 17 miljonus ASV dolāru.

Džeksons, Preslijs, Tolkīns, Šulcs un Lenons atradās pelnošāko mirušo slavenību topā arī pagājušajā gadā, taču pērn tā virsotnē bija modes mākslinieks Īvs Senlorāns. Džeksona popularitāte vēl tikai pieņēmās spēkā, tāpēc popmūziķis ar 90 miljoniem ASV dolāru nonāca vien trešajā vietā. Šogad Senlorāns nav iekļuvis sarakstā tāpat kā romāna "Jurassic Park" autors Maikls Kraitons un amerikāņu mākslinieks Endijs Vorhols.

2010.gada vispelnošākās mirušās slavenības:

1. Maikls Džeksons - 275 miljoni ASV dolāru;
2. Elviss Preslijs - 60 miljoni ASV dolāru;
3.Dž.R.R.Tolkīns - 50 miljoni ASV dolāru;
4. Čārlzs Šulcs - 33 miljoni ASV dolāru;
5. Džons Lenons - 17 miljoni ASV dolāru;
6. Stīgs Lārsons - 15 miljoni ASV dolāru;
7. Teodors Geizels - 11 miljoni ASV dolāru;
8. Alberts Einšteins - 10 miljoni ASV dolāru;
9. Džordžs Stainbreners - 8 miljoni ASV dolāru;
10. Ričards Rodžerdss - 7 miljoni ASV dolāru;
11. Džimmijs Hendrikss/Stīvs Makvīns - 6 miljoni ASV dolāru;
12. Ārons Spellings - 5 miljoni ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!