Foto: Reuters/Scanpix

Joko Ono nav vainojama pie ”The Beatles” izjukšanas,” šādu viedokli, kliedējot gadiem ilgo priekšstatu par Džona Lenona otrās sievas ietekmi uz ”Bītlu”dalībnieku nesaprašanos, intervijā paudis Pols Makartnijs.

”Viņa noteikti nebija iemesls, kāpēc ”The Beatles” šķīrās,” intervijā britu žurnālistam Deividam Frostam atklājis šobrīd 70. gadus vecais britu rokenrola leģenda.

”Nedomāju, ka vispār par kaut ko viņu var vainot, Džons Lenons noteikti tāpat būtu grupu pametis,” pauda Makartnijs.

Mūziķis pat atzinis, ka Joko Ono ietekme uz Lenona daiļradi bijusi pozitīva. Viņa parādījusi Lenonam, kā būt citādākam, un viņam tas iepaticies. Bijis īstais laiks Lenonam no grupas aiziet. Makartnijs intervijā paudis, ka bez Joko ietekmes Džons Lenons nebūtu uzrakstījis savu nemirstīgo hītu ”Imagine”.

Tomēr Sers Pols Makartnijs atceras, ka mēģinājumos un ierakstu sesijās Joko Ono klātbūtne bijusi traucējoša. Taču grupā konflikts drīzāk raisījies mūzikas industrijas biznesmeņa, grupas menedžera Allena Kleina spiediena dēļ.

Pola Makartnija stundu garā intervija pilnā garumā tiks demonstrēta Al Jazeera English TV kanālā šī gada novembrī.

Intervijā Makartnijs runā arī par to, kādu ietekmi uz viņu atstājusi mātes nāve, kā arī pirmās sievas Lindas nāve 1998. gadā. Mūziķis intervijā arī priecājas, ka būt tēvam un vectēvam ir ”pats labākais, kas viņam bijis”.

Jau ziņots, ka šī gada oktobrī tika atzīmēti 50 gadi kopš ”The Beatles” pirmā singla ”Love Me Do” iznākšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!