Foto: DELFI
Latvijas Mākslas akadēmijā piektdien, 26. februārī 19:00 notiks ikgadējais karnevāls "Melnbaltā planēta", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Obligāta prasība ir ievērot karnevāla tēmu un tērpties melni baltos tērpos. Aksesoāros un tērpā ir pieļaujams tikai viens citas krāsas akcents.

Uz melnbaltās planētas fiziski pastāv tikai melnā un baltā krāsa, bet katram tās apdzīvotājam vēl piemīt sava individuālā krāsa, kas ir kā jebkuras dzīvības aura. Šī planēta ir kā paralēlā pasaule, kurā ieskatoties vieni redz sapņus, citi atmiņas, daži tagadni, bet kāds nākotni.

"Pasākumu veidojam ar domu, ka ikviens no mums var teleportēties uz Melnbalto planētu un kļūt par tās pilsoni. Vizuāli katram no mums būs iespēja ieplūst šajā planētā kā pelēkajai masai, vienkārši, jo katram no mums noteikti ir – melns un balts apģērbs. Taču šie cilvēki var būt šīs planētas visnozīmīgākie atklājumi, īstas pērles un šedevri, kādu cilvēciskā acs vēl nebūtu baudījusi," skaidro viens no pasakuma organizatoriem Oless Hristenko.

Plāno apmeklēt? Meklē DELFI afišā

Akadēmija karnevāla apmeklētājiem būs atvērta no 19:00, bet atklāšanas ceremonija notiks 20:00. Biļetes iepriekš varēs iegādāties Latvijas Mākslas akadēmijas foajē 25. februārī no plkst. 16:00 līdz 19:00. Biļešu cenas Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem iepriekšpārdošanā 3 lati – pasākuma dienā 4 lati, pārējiem iepriekšpārdošanā 7 lati – pasākuma dienā 8 lati. Bez "Melnbaltās planētas" iedzīvotāja tērpa būs jāpiemaksā 2 lati kasē pie ieejas!

Pasākuma programma:

1. Līmenis – LITOSFĒRA / HIDROSFĒRA:
Lielā Aura (Sporta zāles koncertzāle) Viens no pasaules galiem,kur satiekas dievības!

Spēlēs: "Sus Dungo", "V.I.P.P. Basbočka", "Age of Stones", "Wild", "Oranžās brīvdienas", "Dzelzs Vilks", "Eolika", "Maelstorm", "2tie", "Sundarcade", "Suņa Stunda", "Acid Rain", "The Black Tea".

2. Līmenis – BIOSFĒRA / KIBERSFĒRA:
Vieta, kur cilvēks pretojās dabas likumiem. Realitātes zudums.

Radio "Skonto" – Valdis Melderis, Melnbaltās mākslas izstāde "Vilks paēdis un kaza dzīva" + melnbaltais kino, Jūtu labirints, "Sturm" (TETSUO SCHIMA, FORT SPENCER, BRIGADA SPECNAZ, THINNER, VEEROT&MORTARUM – Berserk, Koils, Klofen, SKD, Chmokk), Ēnu teātris, Josef Shwartz, Mīmu virtuve, Piena kafejnīca.

3. Līmenis – ATMOSFĒRA / STRATOSFĒRA:
Vieta pasaulē, kur intensīvi notiek enerģijas un vielu apmaiņa.

"Space:Garage", "Dirty Deal Cafe", LMA teatrālā deju studija, Dabsteps (onishi, vibe55, SairaM, Minciisha Ieraksti, Big-N&F-line, Marimana), RED BULL STRATOS video projekcijas, Artūrs Mednis, VIRUS 332, BurvjuDiskoAugstuMaakonjos (Mixmeistari AG&Raitis, DJ Romantronix, -=UHU=- 'live from space', Perkusionists Tiago Loei (Braziilija, VJ Hypnosis Group, (((UniversalGrooveRockers))))).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!