Šīs nedēļas sākumā, 10. oktobrī, publicēts videoklips latviešu dziesminieka Anša Ataola Bērziņa dziesmai "Ne dzīvs, ne miris", portālam "Delfi" pavēstīja mūziķis

Šī gada jūlijā Bērziņam, kurš zināms kā folkloras kapelas "Maskačkas spēlmaņi" vadītājs, iznāca dziesma "Ne dzīvs, ne miris", kas ir bardiska žanra un tiek dziedāta bajāna un ģitāras pavadījumā. "Dziesmā stāstīts par pārdomām, kas raisās, atrodoties politiskajā emigrācijā," raksta dziesmas autors.

Nu publicēts arī dziesmas videoklips, kurā parādīta bērzu birzs, kurā dziesmas autors un izpildītājs to spēlē un dzied. "Birzs ir gandrīz tāda pati kā Dzimtenē, tomēr "gandrīz", kā zināms, neskaitās," piebilst Ansis Ataols Bērziņš. Klipa operators un režisors – Dāvis Sīmanis jaunākais.

Pagājušā gada nogalē Ansis Ataols Bērziņš tika notiesāts ar reālu brīvības atņemšanu uz gadu un astoņiem mēnešiem par dalību 2009. gada 13. janvāra grautiņos Vecrīgā. Iepriekš Bērziņam bija piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz tādu pašu termiņu. Šobrīd Ansis Ataols Bērziņš atrodas ārpus Latvijas un ir izsludināts meklēšanā. Savukārt portālā "Change.org" tiek vākti paraksti Anša Ataola Bērziņa atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!