Interneta kompānijas "Napster Inc." pārstāvji sākuši izskatīt rokgrupas "Metallica" iesniegtos materiālus, kuros minēti tūkstošiem lietotāju, kas, izmantojot "Napster" mūzikas ierakstu apmaiņas programmu, pārkāpuši autortiesības.
Trešdien "Metallica" bundzinieks Larss Ulrihs iesniedza to cilvēku sarakstu, kuri bez grupas atļaujas ielādējuši savos datoros tādas "Metallica" dziesmas kā "Enter Sandman" un citas.

"Mums jāatbild uz viņu apgalvojumu, ka šajos gadījumos pārkāptas autortiesības," teica "Napster" advokāts Lorenss Palgrams. "Patlaban mēs izskatām šos materiālus."

Savukārt "Metallica" advokāts Hovards Kings izteica cerību, ka autortiesību pārkāpējiem līdz 5.maijam pieeja "Napster" tiks bloķēta. Ulrihs sākotnēji iesniedza "Napster" 60 000 lappušu biezu sarakstu ar 335 435 lietotāju vārdiem.

Aprīlī "Metallica" iesniedza tiesā prasību pret "Napster", apsūdzot to autortiesību pārkāpšanā. Drīz pēc tam līdzīgu prasību iesniedza reperis Dr.Dre, kuru arī pārstāv Kings. "Varu apliecināt, ja viņi nebloķēs pieeju šiem cilvēkiem, nākamo sarakstu ar simtiem tūkstošu vārdu iesniegs Dr.Dre," brīdināja Kings.

Savukārt tādi mākslinieki kā "Limp Bizkit", "Offspring" un reperis Čaks D. pauduši atbalstu "Napster", norādot, ka šī mūzikas ierakstu apmaiņas programma ir vērtīgs reklāmas līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!