Foto: AFI
Kinoteātrī "Parex Plaza" par līdz šim skatītāko Ņujorkas Metropolitēna operas uzvedumu kļuvusi Žorža Bizē opera "Karmena" ar latviešu mecosoprānu Elīnu Garanču titullomā, informēja "Forum Cinemas" korporatīvo klientu menedžeris Krists Solovejs.

Pašlaik uz "Karmenas" izrādi kinoteātrī iegādātas 2475 biļetes.

Kinoteātrī "Parex Plaza" operas "Karmena" tiešraides un atkārtojuma seansi tika pilnībā izpārdoti, tādējādi jau tagad sasniedzot jaunu apmeklētības rekordu, un no pirmdienas pārdošanā ir jau sestais atkārtojuma seanss.

Nākamais operas "Karmena" atkārtojums kinoteātrī "Parex Plaza" būs skatāms 28.janvārī plkst.18.30. Kā atzina Solovejs, ja skatītājiem vēl aizvien būs liela interese par šo operas izrādi, tad netiek izslēgta iespēja, ka tiks rīkots vēl viens izrādes atkārtojums.

Biļetes uz "Karmenas" atkārtojuma izrādēm var iegādāties kinoteātra "Parex Plaza" kasēs par 14,80 latiem, internetā "www.forumcinemas.lv", kur biļešu cena ir 13,25, savukārt Latvijas Nacionālās operas fonda biedriem biļešu cena ir 11,50 lati.

Līdz šim Rīgā, kinoteātrī "Parex Plaza", skatītākā Ņujorkas Metropolitēna operas izrāde bija Džoakīno Rosīni opera "Pelnrušķīte" ar Garančas piedalīšanos. Šī izrāde ar trīs atkārtojumiem kinoteātrī tika rādīta pagājušā gada maijā, un uz to kopumā tika iegādātas 1972 biļetes.

Kā ziņo Metropolitēna operas pārstāvji, operu "Karmena" ar Garanču titullomā 16.janvāra tiešraidē uz aptuveni 1000 kinoekrāniem visā pasaulē vēroja 240 000 skatītāju, kas ir jauns tiešraides apmeklētības rekords.

Tiek plānots, ka kopējais izrādes skatītāju skaits visā pasaulē, ņemot vērā arī atkārtojumus, būs aptuveni 320 000.

Līdz šim apmeklētākā operas izrādes tiešraide bijusi Pučīni opera "Madama Butterfly", kas pie ekrāniem visā pasaulē pulcēja 197 000 skatītāju.

Jau ziņots, ka Garančas tēlotā Karmena Ņujorkas Metropolitēna operas jaunajā uzvedumā nedēļas žurnāla "New York" klasiskās mūzikas apskatā pasludināta par labāko Karmenu ceturtdaļgadsimtā. Žurnāla "New York" klasiskās mūzikas apskatā Garanča atzīta par "vispārliecinošāko Karmenu ilgā laika posmā".

Ņujorkas Metropolitēna operā pagājušā gada nogalē pirmizrādi piedzīvoja Bizē operas "Karmena" jaunuzvedums, kurā galveno lomu tēlo Garanča.

Operas režisors Ričards Ērs jaunā uzveduma darbību pārnesis uz Spāniju pagājušā gadsimta 30.gados, kad valstī plosījās pilsoņu karš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!