Šonedēļ mūžībā aizgājis bijušās grupas "Credo" taustiņinstrumentālists Aldis Langbaums, portālam "Delfi" apstiprināja mūziķis Fēlikss Ķiģelis.

"Parasti jau izceļ ģitāristus un dziedātājus, Aldis bija tāds "pelēkais kardināls", teic Ķiģelis, uzsverot, ka visiem no Liepājas nākušajiem mūziķiem viņš ir ļoti nozīmīga personība. "Viņš mūs jaunos pacēla uz kājām," sarunā ar "Delfi" atceras Ķiģelis.

Cieņu aizgājušajam mūziķim ar mikroblogošanas vietnes "Twitter" starpniecību izteicis mūziķis un skaņu ierakstu izdevniecības "Mikrofona ieraksti" pārstāvis Guntars Račs: "Mūžībā aizgājis ilggadējais "Credo" taustiņu pavēlnieks Aldis Langbaums. Paldies, Aldi, ka veltīji sev atvēlēto laiku latviešu mūzikai."

Aldis Langbaums grupā spēlāja kopš 1975. gada - vēl laikā, kad tā saucās kokapstrādes kombināta "Baltija" vokāli instrumentālais ansamblis. Kopīgi piedzīvoti "Credo" popularitātes gadi un ziedu laiks 1980. gados, līdz pat "Credo" norietam un izjukšanai 1990. gadā. 1997. gadā "Credo" ar aktīvu koncertēšanu un labāko dziesmu izlasi atsāka darbību. Langbaums grupā spēlēja līdz 1999. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!